Friday, 29 March, 2024

Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη το «Έθνος»

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αποκαλύπτει ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης τις σχέσεις που είχαν ορισμένα ΜΜΕ με το ΚΕΕΛΠΝΟ

όταν ήταν υπουργός ο Άδωνις Γεωργιάδης. Την ίδια στιγμή ο Σαββίδης μπαίνει στον ΠΗΓΑΣΟ σε μια προσπάθεια η κυβέρνηση να αποκτήσει τα δικά της κομματικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την ανάρτηση λοιπόν, ο Παύλος Πολάκης παρουσιάζει έγγραφα του ΚΕΕΛΠΝΟ που δείχνουν πως το Action24, ο όμιλος Antenna, ο εκδότης Κουρτάκης των Παραπολιτικών, πήραν “ενα σκασμό λεφτά” από το  ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όταν εγώ μιλάω για βοθροκαναλα και πληρωμένους παπαγάλους κάποιοι… σηκώνουν με αποτροπιασμό το φρύδι , από ιερή αγανάκτηση για τη “φρασεολογία του υπουργού ”

ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ :

1) βγαίνει ο Αδωνις στο ACTION 24 (του κυρίου Παναγιωτάκη συζύγου της κυρίας Κούρκουλα) λέει ενα κάρο ψέματα, βρίζει τον Τσίπρα, εμένα, την κυβέρνηση και ο “δημοσιογράφος” του κρατάει φανάρι

2) Βγαίνουν οι “μάγκες” του Ραδιο αρβύλα (ξεφτίλα μαλλον) και φτιάχνουν σκετς πως προσλαμβάνουμε “κομμώτριες” στα νοσοκομεία

3) στο Σαιτ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ του συμπατριώτη μου του Κουρτακη φιλοξενείται το κάτωθι άρθρο υποτίμησης μου και αποδόμησης της κυβέρνησης http://www.parapolitika.gr/…/idolo-tis-kivernosas-aristeras…

ΟΛΑ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

1) Επι υπουργίας Αδωνι Γεωργιάδη ο κύριος Παναγιωτακης είχε πάρει ενα σκασμό λεφτά απο ΚΕΕΛΠΝΟ με αιτιολογία σαν αυτες που φαίνονται στις φωτογραφιες 1-8(15 χιλιάρα για μπάνερ και για εκπομπή που προβάλλει λέει το έργο του Κεελπνο !!!!!!)

2)ο όμιλος ΑΝΤΕΝΑ (Δαφνη κλπ) πήρε 1.000.000ευρω!!! σε δυο δόσεις για τα αριστεία ζωής άκουσον άκουσον επι πιερουτσακου προεδρου Κεελπνο (φωτο 9-12)

3)Πάλι επι Αδωνι Γεωργιαδη ο Κουρτακης πήρε κι αυτός ενα σκασμό λεφτά Απ το Κεελπνο για αιτιολογίες προβολής όπως αυτες που φαίνονται στις φωτογραφιες 13-21 (15 χίλιαρα για ΜΙΑ δημοσίευση άρθρου πολιομυελίτιδα-Συρία!!!!!!!,η νοσοκομειακές λοιμώξεις η για μπάνερ για ενα μήνα !!!!!!)

ΟΤΑΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΕΡΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ “ΛΟΓΙΚΟ” ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ (ειδικα όταν νιώθεις οτι ασυλία τέλος)

Καταλάβατε παλικάρια (της φακής); και επεται συνέχεια… Kι ενώ ο Πολάκης απασφαλίζει ο Ιβαν Σαββίδης παίρνει το ΕΘΝΟΣ στα χέρια του ώστε το συγκρότημα να παραμείνει στην επιρροή της Ρωσίας!!! Στην τελική ευθεία είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία για την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στον Όμιλο «Πήγασος». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο επιχειρηματίες έχουν συμφωνήσει σε όλα και αναμένουν τη θέση των πιστωτριών τραπεζών. Όπως αναφέρει εξάλλου το left.gr , το σχέδιο αναδιάρθρωσης της υπερχρεωμένης «Πήγασος» περιλαμβάνει:

  1. Τη σημαντική αύξηση κεφαλαίου της εταιρίας Πήγασος μόνο με τη συμμετοχή της πλευράς Σαββίδη και με συνακόλουθη συρρίκνωση της συμμετοχής της οικογένειας Μπόμπολα
  2. Την αναδιάρθρωση της επιχείρησης με βάση το άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα (σε αντίθεση με τον ΔΟΛ που έχει τεθεί σε εκκαθάριση εν λειτουργία με τοποθέτηση Επιτρόπου)
  3. Τη ρύθμιση των δανειακών υποχρεώσεων της Πήγασος προς τις τράπεζες. Η επιχείρηση οφείλει περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Οι τράπεζες έχουν ήδη σχηματίσει υψηλές προβλέψεις και η σχετική διαπραγμάτευση με την πλευρά Σαββίδη αφορά το ύψος των δανείων αλλά και το σχέδιο αποπληρωμής που αποδέχεται. Σύμφωνα με πληροφορίες συζητείται το ενδεχόμενο «κουρέματος» τμήματος των δανείων του Πήγασου.

Είναι 12 Ιουνίου 1978. Το αεροσκάφος της AEROFLOT προσγειώνεται στη Μόσχα. Αποβιβάζονται ο Γιώργος Μπόμπολας με το δικηγόρο του και ολιγομελή ομάδα συνεργατών. Στην αίθουσα υποδοχής τους περιμένει αντιπροσωπεία υψηλών αξιωματούχων, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο του VAAP Βασίλι Ρομάνοβιτς Σίτνικωφ. Λίγο καιρό πριν, ο Μπόμπολας είχε αποδεχθεί την πρόταση του Γιάννη Γιαννίκου (μετέπειτα συνεταίρου του) να συμμετάσχει στην έκδοση της Μεγάλης Σοβιετικής Εγκυκλοπαίδειας.

Ο Γιάννης Γιαννίκος, πρώην αντάρτης που φυλακίστηκε για χρόνια, είχε καταφέρει να γίνει ένας από τους σημαντικότερους εκδότες σοβιετικής φιλολογίας στην Ελλάδα. Την τετραετία 1974-1978 είχε επισκεφθεί πολλές φορές τη Μόσχα προκειμένου να αναπτύξει δεσμούς με τους Σοβιετικούς. Φυσικά, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του βρισκόταν η συνεργασία με το Πανενωσιακό Πρακτορείο Συγγραφικών Δικαιωμάτων (VAAP) της ΕΣΣΔ, την αρμόδια υπηρεσία για τη διανομή των σοβιετικών εκδόσεων στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων εμπορικών και εκδοτικών πρωτοβουλιών που συζητούσαν, ο Γιαννίκος ενδιαφερόταν και τελικά πέτυχε να υπογράψει με τους Σοβιετικούς μια μεγάλη συμφωνία για την έκδοση της 34τομης Μεγάλης Σοβιετικής Εγκυκλοπαίδειας, που εθεωρείτο «το καμάρι της εκδοτικής βιομηχανίας». Οι Ρώσοι υπόσχονταν βοήθεια αλλά όχι απευθείας χρηματοδότηση του έργου. Αρα ο Γιαννίκος έπρεπε να βρει Ελληνα επενδυτή και να τον φέρει σε επαφή με τους Ρώσους για να διευρυνθεί ο κύκλος των συνεργασιών (όπως υπόσχονταν αόριστα οι Ρώσοι). Αφού ναυάγησαν οι συζητήσεις με άλλον μεγαλοεκδότη της εποχής, ο Γιαννίκος στράφηκε στον Μπόμπολα.

18-19

Οι συνεργάτες του Μπόµπολα… αποδείχθηκαν αργότερα πράκτορες της KGB

∆ιπλές ιδιότητες είχαν οι επικεφαλής του ρωσικού εκδοτικού οργανισµού, σύµφωνα µε µαρτυρίες πρακτόρων της KGB που αυτοµόλησαν, µετά από χρόνια, στις ΗΠΑ

Ο Γιώργος Μπόµπολας συνάντησε, συνοµίλησε και συνεργάστηκε µε τους Σοβιετικούς υπεύθυνους του εκδοτικού οργανισµού VAAP. Μαζί έκλεισαν το mega επιχειρηµατικό deal της εποχής: την έκδοση στην Ελλάδα της Μεγάλης Σοβιετικής Εγκυκλοπαίδειας.

Οµως, την ώρα που ο ιδιοφυής Ελληνας επιχειρηµατίας έσφιγγε το χέρι των ανώτατων στελεχών του VAAP δεν γνώριζε -όπως κατέθεσε στο δικαστήριο- την κρυφή ιδιότητα των συνοµιλητών του. Σοβιετικός πράκτορας της KGB -χρόνια αργότερα- σε ένορκη κατάθεσή του υπέδειξε τους Πάνκιν και Σίτνικωφ ως συναδέλφους του.

ΜΠΟΡΙΣ ΠΑΝΚΙΝ

«Αξιωµατικός της Α’ ∆ιεύθυνσης της KGB» Ο κύριος συνοµιλητής του Γιώργου Μπόµπολα στη συµφωνία για την έκδοση στην Ελλάδα της Μεγάλης Σοβιετικής Εγκυκλοπαίδειας ήταν -λόγω θέσης ασφαλώς- ο Πρόεδρος του VAAP και Υπουργός επί εκδοτικών θεµάτων Μπόρις Πάνκιν. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1982, υποβιβάστηκε σε πρέσβη της ΕΣΣ∆ στη Σουηδία. Εκεί το όνοµά του ενεπλάκη σε δηµοσιεύµατα για υπόθεση κατασκοπείας. Από ένορκη έγγραφη κατάθεση του πρώην πράκτορα της KGB Πιότρ Ντεριάπιν, ενώπιον αρµόδιας νοµικής αρχής στην Αµερική, προκύπτει ότι ο Πάνκιν ήταν αξιωµατικός της Α’ Γενικής ∆ιεύθυνσης της KGB, στον τοµέα της Αποπληροφόρησης.

Για το πως η κυβέρνηση επιχειρεί να μοιράσει τα ιμάτια του ΔΟΛ και του ΠΗΓΑΣΟΥ ο Insider στο Liberal.gr θα γράψει σχετικά:

«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» έλεγε ο αρχαίος μας πρόγονος και επιφανής κωμωδιογράφος Μένανδρος. Θα μπορούσε λοιπόν κάποιος να υποθέσει ότι οι γνώσεις των «συντρόφων» του ΣΥΡΙΖΑ φτάνουν μέχρι εκεί αν και τίποτα δεν είναι σίγουρο από ανθρώπους που μπερδεύουν τον Όμηρο με τον Απολλώνιο τον Ρόδιο… Σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτως γνώσεων αυτή η κυβέρνηση δεν διδάσκεται από τα παθήματά της. Και σήμερα εμφανίζεται να επιχειρεί για δεύτερη φορά την «άλωση» του ελληνικού μιντιακού στερεώματος, διαμοιράζοντας τα ιμάτια των χρεοκοπημένων συγκροτημάτων Τύπου. Με την ελπίδα πάντα ότι τα φιλέτα θα καταλήξουν σε φίλα προσκείμενους επιχειρηματίες και τα σχήματα διαδοχής θα τύχουν της δικής της έγκρισης…

Μετά την παταγώδη αποτυχία δημιουργίας ευνοϊκότερου τηλεοπτικού τοπίου μέσω της αξιοθρήνητης διαδικασίας «αδειοδότησης» που κατέληξε στον διαγωνισμό-φάρσα τύπου Big Brother, oι «στρατηγοί» του Μαξίμου επανέρχονται, αυτή τη φορά με πιο συμβατικές διαδικασίες, για να ελέγξουν την «επόμενη μέρα» σε ΔΟΛ και Πήγασο.

Πρόκειται για δύο ομοειδείς περιπτώσεις υπερδανεισμένων μιντιακών ομίλων, οι τίτλοι και η περιουσία των οποίων όμως, εκποιούνται με διαφορετική μεθοδολογία και… πολιτική φιλοσοφία.

Στην περίπτωση του ΔΟΛ, αφού πρώτα «εξουδετερώθηκε» ο φυσικός αντίπαλος που «έριξε το καράβι στα βράχια» οδηγούμαστε σε έναν fast track τραπεζικό πλειστηριασμό με άγνωστο ωστόσο τελικό στόχο και αποτέλεσμα. Σύμφωνα με άριστα ενημερωμένες πηγές βάσει της σχετικής διακήρυξης θα διενεργηθούν δύο ανεξάρτητοι δημόσιοι πλειοδοτικοί διαγωνισμοί με σκοπό την πώληση του συνόλου του ενεργητικού της υπό καθεστώς διαχείρισης εταιρείας: Ένας για την (όχι ευκαταφρόνητη) ακίνητη περιουσία του ΔΟΛ και ένας για τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία,  δηλαδή εμπορικά, σήματα τίτλους εφημερίδων, αρχεία, αποθέματα, εξοπλισμούς γραφείου, αναλώσιμες ύλες κλπ. Οι σχετικές προθεσμίες θα είναι κυριολεκτικά «εξπρές» με στόχο οι διαγωνισμοί να έχουν καταλήξει στο τέλος του τρέχοντος μήνα! Κοινή προσφορά και για τους δύο διαγωνισμούς δεν προβλέπεται, ενώ η εξαγορά πρέπει να γίνει σε cash και αφού προηγηθεί η κατάθεση εγγυητικών επιστολών ασυνήθιστα μεγάλου ύψους(προφανώς επειδή την πλειοδοτική διαδικασία  τρέχουν οι επαγγελματίες των τραπεζών και όχι ο… Λευτέρης Κρέτσος που θα δεχόταν ως εγγυήσεις και…βοσκοτόπια)

Εκ των πραγμάτων συνάγεται ότι ο πλειοδότης αγοράζει «πακέτα» και δεν μπορεί να χτυπήσει «αλα κάρτ»  περιουσιακά στοιχεία του ομίλου, αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο μέχρι να δούμε την τελική προκήρυξη.

Για τους υποψήφιους μνηστήρες ακούγονται πολλά με σχεδόν σίγουρο διεκδικητή τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και διάφορα σχήματα επιχειρηματιών που μέχρι σήμερα δεν είχαν εμπλοκή στα media.

Σε αντίθεση με τον ΔΟΛ της «γάτας των Ιμαλαίων» και του μεγάλου εχθρού «Σταύρου Ψυχάρη», στην περίπτωση του…όψιμου σύμμαχου της κυβέρνησης, Φώτη Μπόμπολα, ακολουθείται μία διαφορετική διαδικασία. Εδώ προκρίθηκε η είσοδος στρατηγικού επενδυτή ο οποίος μάλιστα βρέθηκε και ακούει στο όνομα Ιβάν Σαββίδης. O Σαββίδης καλείται να αναλάβει μονομερώς με καταβολή μετρητών(πληροφορίες αναφέρονται σε ποσό μεγαλύτερο των 20 εκατομμυρίων)την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με ταυτόχρονη συρρίκνωση του ποσοστού του παλαιού μετόχου (οικογένεια Μπόμπολα), χωρίς όμως να είναι σαφές αν θα ικανοποιηθεί η εύλογη αξίωση των Τραπεζών για οριστική αποχώρηση του. Η παραμονή ή όχι του Μπόμπολα στον Όμιλο, έστω και με συμβολικό ποσοστό συνδέεται άμεσα και με το δεύτερο βήμα της διαδικασίας, δηλαδή το γενναίο «κούρεμα» ύψους ακόμη και 60% στα κόκκινα δάνεια τουλάχιστον 180 εκατομμυρίων του Πήγασου. Στην περίπτωση που διευκολυνθεί, έστω και η συμβολική συμμετοχή της οικογένειας Μπόμπολα στο νέο σχήμα θα πρόκειται για καραμπινάτη περίπτωση προνομιακής μεταχείρισης παλαιού χρεοκοπημένου μιντιάρχη, την οποία οι Τράπεζες σε καμία περίπτωση (ακόμη και με την ψήφιση του λεγόμενου «ακαταδίωκτου» στα μέσα Μαΐου) δεν θέλουν να επωμισθούν, σε αντίθεση όμως με την κυβέρνηση που φαίνεται να «καλοβλέπει» αυτή τη λύση. Για τον λόγο αυτό άλλωστε αντίθετα με την περίπτωση του ΔΟΛ που μπήκε σε καθεστώς εκκαθάρισης εν λειτουργία με τοποθέτηση Επιτρόπου, ο Πήγασος ακολουθεί την εκδοχή μιας ευνοϊκότερης αναδιάρθρωσης μέσω του άρθρου 106 του Πτωχευτικού Κώδικα(περίπτωση Μαρινόπουλου).

Ερωτηματικό παραμένει η συμμετοχή του συγκροτήματος υπό τη διοίκηση Σαββίδη στο Mega για το οποίο η πλευρά Βαρδινογιάννη δηλώνει παγερά αδιάφορη προκρίνοντας, κατά τα φαινόμενα, το σενάριο μιας συντεταγμένης πτώχευσης.

Επιμύθιον: Η κυβέρνηση επιδιώκει να ξαναμοιράσει την πίτα στα media, αλλά δεν υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι που να θεωρούνται φίλα προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την άδοξη αποχώρηση του επίδοξου καναλάρχη και εργολάβου Καλογρίτσα, απομένει μόνον η λύση του Ιβάν Σαββίδη, αλλά τι να… πρωτοκάνει ο άνθρωπος;  Λέγεται πάντως ότι έπειτα από μία περίοδο ψυχρότητας με τον Πάνο Καμμένο που δεν έχει οριστικά αποκατασταθεί έχει αναπτύξει στενότατες σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα. Ποιος ήταν το πρόσωπο κλειδί; Ε αυτό με το «εδώ Παπάς, εκεί Παπάς», νομίζω το ξέρετε.

http://kourdistoportocali.com

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου