Friday, 26 April, 2024

Ποιος θυμάται τη 13χρονη Σάρα που “έσβησε” στον ύπνο της από αναθυμιάσεις; Ή τους φοιτητές που πνίγηκαν από το μαγκάλι; 

Το Δεκέμβριο του 2013 το πανελλήνιο συγκλονίστηκε από το θάνατο της 13χρονης Σάρας, από τη Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης

Η μικρή Σάρα «έφυγε» στον ύπνο της πνιγμένη από αναθυμιάσεις που τις προκάλεσε αυτοσχέδιο μαγκάλι. Η 54χρονη μητέρα της ήταν άνεργη ενώ τους τελευταίους τρεις μήνες το σπίτι δεν ηλεκτροδοτούνταν.
Στις 23:10 το βράδυ η 54χρονη αντιλήφθηκε ότι η κόρη της είχε χάσει τις αισθήσεις της. Κάλεσε το ΕΚΑΒ και ζήτησε τη βοήθεια των γειτόνων. Ήταν ήδη αργά. Η Σάρα είχε ξεκινήσει το ταξίδι για τη γειτονιά των αγγέλων.
Άλλη μία ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε το Μάρτιο του 2013 στη Λάρισα, όταν δύο φοιτητές έχασαν τη ζωή τους και τρεις έπεσαν σε κώμα από αναθυμιάσεις που εισέπνευσαν από αυτοσχέδιο μαγκάλι που είχαν βάλει μέσα στο σπίτι τους για να ζεσταθούν… Αυτά τα ξεχνάμε; Ή κάνουμε πως δεν ξέρουμε ότι οι καταστάσεις είναι χειρότερες τα τελευταία χρόνια;
Το τραγικό περιστατικό συνέβη στο ισόγειο διαμέρισμα μονοκατοικίας, στη Λάρισα. Μία παρέα πέντε φοιτητών του ΤΕΙ Λάρισας που σπουδάζαν στο Τμήμα Πολιτικών Eργων Υποδομής, τρεις Κρητικοί, ένας Γιαννιώτης και ένας από τη Χαλκίδα έδωσαν ραντεβού στο σπίτι όπου έμεναν δύο από τα παιδιά.
Λίγο πριν από τις έξι το απόγευμα τους δύο φοιτητές που διέμεναν επί της Παπαζαχαρίου αναζήτησαν δύο συμφοιτήτριές τους. Οι πέντε φοιτητές δεν απαντούσαν στα τηλέφωνά τους, ούτε άνοιγαν την πόρτα του σπιτιού τους.
Οι φοιτήτριες ανησύχησαν και απευθύνθηκαν στη σπιτονοικοκυρά για να τους ανοίξει την πόρτα. Οταν μπήκαν μέσα βρέθηκαν μπροστά σε ένα τραγικό θέαμα: Οι πέντε φοιτητές λιπόθυμοι στο πάτωμα. Το αυτοσχέδιο μαγκάλι που είχε κατασκευαστεί πρόχειρα από παλιό, κομμένο θερμοσίφωνα βρισκόταν στη μέση του δωματίου.
Οι φοιτήτριες κάλεσαν αμέσως νοσοκομειακά του ΕΚΑΒ τα οποία έφθασαν αμέσως, συνοδευόμενα από περιπολικά αλλά και οχήματα της Πυροσβεστικής.
Δύο από τους φοιτητές, ηλικίας 21 και 22 ετών αντίστοιχα ήταν ήδη νεκροί, ενώ οι υπόλοιποι τρεις, ηλικίας 22 και 23 ετών διακομίστηκαν με ασθενοφόρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και εισήχθησαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Την ίδια ώρα συγκλονίζουν τα λόγια της σπιτονοικοκυράς των δύο παιδιών στην οποία είχαν πει πως δε θέλουν να προμηθευτούν πετρέλαιο, καθώς δεν είχαν χρήματα για να το πληρώσουν.
«Φέτος, τι θα γίνει παιδιά, θα πάρουμε πετρέλαιο, τα ρώτησα. Κανόνισε για σένα, εμείς δεν παίρνουμε, αν έχει πολύ κρύο θα δούμε, μου απάντησαν», ανέφερε χαρακτηριστικά η σπιτονοικοκυρά… Άδικοι θάνατοι νέων που δεν ξεκίνησαν καν να ζουν. Ποιος νοιάστηκε για το πως διαβιούν πάνω από 1 εκατ. Έλληνες υπό συνθήκες φτώχειας; Χωρίς ρεύμα, μέσα στο κρύο; Και “ανεβάζουν” κάποιοι-ες έξυπνοι “δείτε εμείς μπαίνουμε στη ζέστη του σπιτιού μας και δε νοιαζόμαστε για τους… πρόσφυγες”! Δε δίνουν ιθαγένεια για ψήφους; Έτσι να πάνε να εργαστούν και όταν παράγουν για το Κράτος, δίνουν στην εφορία, κλπ, θα μπορούν να ζήσουν στη χώρα μας και να έχουν δικαιώματα και απαιτήσεις. Δικαίωμα είχε και η άνεργη μητέρα της Σάρας, και το 13χρονο κορίτσι, που τώρα θα ήταν ενήλικη. Όταν γίνεται η ανόητη, αν μη τι άλλο, σύγκριση των προσφύγων παππούδων μας, από την Πόντο και τη Μικρά Ασία, με τη γενοκτονία και τον σφαγιασμό, σε σχέση με τους λιποτάκτες πολέμου λαθρομετανάστες είναι θλιβερό. Οι πρόγονοι μας, όχι μόνο εντάχθηκαν στις κοινωνίες, αλλά ηγήθηκαν στην πρόοδο και την ανάπτυξη. Ο κάθε τυχάρπαστος πολιτικός κάνει σύγκριση και οι ανίδεοι δέχονται τα οικτρά αυτά “επιχειρήματα” περί προσφύγων Αφγανών, Τούρκων! και λοιπών… και μιλούν για δικαιώματα. Δικαίωμα στη θέρμανση είχαν και οι φοιτητές. Όχι στο θάνατο ενώ σπούδαζαν για ένα καλύτερο αύριο. Καλημέρα κατα καημένη Ελλάδα!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου