Tuesday, 16 April, 2024

Παράταση ζωής για το Mega

Σε συμφωνία για τη διάσωση του τηλεοπτικού σταθμού Mega φαίνεται να έφτασαν το απόγευμα της Τετάρτης οι μέτοχοι του καναλιού.

Την πρόθεση να συμμετάσχουν όλοι οι μέτοχοι καθώς και τρίτοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Mega ανακοίνωσε το ΔΣ της Τηλέτυπος ΑΕΣύμφωνα με πληροφορίες, οι μέτοχοι συμφώνησαν να καταβάλουν ποσό της τάξης των τριών εκατ. ευρώ εντός της εβδομάδας, προκειμένου να καλυφθούν οι πρώτες εκκρεμότητες -και πιο συγκεκριμένα η αποπληρωμή των οφειλομένων προς τους εργαζομένους, οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες.

Το ποσό αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα μπει έναντι της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 22,5 εκατ. ευρώ, που έχει αποφασιστεί.

Παράλληλα, με τη λήξη της σύσκεψης, το Διοικητικό Συμβούλιο της «Τηλέτυπος ΑΕ» ανακοίνωσε την πρόθεση να συμμετάσχουν όλοι οι μέτοχοι, καθώς και τρίτοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Mega.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ (Mega Channel) έλαβε γνώση των προτάσεων μετόχων που εκπροσωπούν την απόλυτη πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου, καθώς και τρίτων ενδιαφερομένων επενδυτών που έχουν εκδηλώσει σχετικώς ενδιαφέρον, να συμμετάσχουν στην ήδη αποφασισθείσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας συνεισφέροντας όλοι οι μέτοχοι και οι τρίτοι ενδιαφερόμενοι από κοινού.

Κατ’ αρχήν εκδηλώθηκε η πρόθεση να κατατεθεί άμεσα προκαταβολή έναντι της εν λόγω αυξήσεως, ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Το Δ.Σ. θα προχωρήσει άμεσα σε συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρείας και την άμεση απελευθέρωση των διαθεσίμων της»

Νωρίτερα, η αγωνία των εργαζομένων στον σταθμό είχε κορυφωθεί, καθώς ήταν ορατό το ενδεχόμενο να δουν όλοι την πόρτα της εξόδου.

Το παρασκήνιο

Οι μέτοχοι της Τηλέτυπος ΑΕ, που διαχειρίζεται το κανάλι, συνήλθαν την Τρίτη σε ένα είδος άτυπης γενικής συνέλευσης, αλλά δεν κατέληξαν σε μια οριστική συμφωνία. Οι τρεις πλευρές που εκπροσωπούν τους δύο βασικούς μετόχους Στ. Ψυχάρη και Φ. Μπόμπολα, καθώς και τον νέο μέτοχο Θ. Φιλιππόπουλο, φέρεται να συμφώνησαν στην καταβολή 17,5 εκατ. ευρώ, αλλά η πλευρά του τρίτου μετόχου Β. Βαρδινογιάννη, που εκπροσωπήθηκε από το μέλος του Δ.Σ. Γ. Πουρσανίδη, ανέμενε την έμπρακτη δέσμευση των υφιστάμενων, αλλά και των νέων μετόχων προκειμένου να συγκατατεθεί στην καταβολή κεφαλαίων.

Για τον λόγο αυτόν, ζήτησε οι προθέσεις αυτές να αποτυπωθούν την Τετάρτη σε ένα μνημόνιο δέσμευσης για την καταβολή των συγκεκριμένων χρημάτων, με στόχο αυτό να καθησυχάσει τις πιστώτριες τράπεζες.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι χωρίς την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, που θα επιτρέψει την εισροή περίπου 23 εκατ. ευρώ στα ταμεία της επιχείρησης, δεν πρόκειται να συναινέσουν στο άνοιγμα των δεσμευμένων από τις ίδιες τραπεζικών λογαριασμών της Tηλέτυπος Α.Ε.

Θεωρούν ακόμη απαραίτητη την εκταμίευση των συγκεκριμένων κεφαλαίων, προκειμένου να μην γίνουν άμεσα απαιτητά τα δάνεια ύψους 88 εκατ. ευρώ της επιχείρησης. Επίσης, η εισροή νέων κεφαλαίων στην εταιρεία θα αποτρέψει μια αποβολή του Mega Channel από το δίκτυο της Digea, λόγω των οφειλών της προς αυτήν.

Η χθεσινή εξέλιξη, καθώς δεν σημειώθηκε πρόοδος, αναμφίβολα ανησύχησε το προσωπικό του καναλιού, που παρατηρεί ο χρόνος να αναλώνεται χωρίς οριστική λύση. Οι πιο αισιόδοξοι εκτιμούσαν χθες ότι ο υφιστάμενοι μέτοχοι δεν θα αφήσουν να χαθεί το ισχυρό brand name.

Η ενημέρωση, ωστόσο, που έλαβαν οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού από τον προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο Ν. Πεφάνη έκανε λόγο για πιθανότητες 50-50, είτε να υπάρξει λύση είτε να μπει λουκέτο στην επιχείρηση.

zougla.gr
Παράταση ζωής για το Mega

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου