Tuesday, 19 March, 2024

Πάνω από 1.000 ντελιβεράδες έκαναν μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας

Συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως και μοτοπορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή πραγματοποίησαν σήμερα οι ντελιβεράδες

οι κούριερ και οι εξωτερικοί υπάλληλοι επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει για σήμερα.
Ανάμεσα σε άλλα, διεκδικούν εταιρικά μηχανάκια, μέσα ατομικής προστασίας, ένταξη στα ΒΑΕ, ενιαία ειδικότητα με τον τίτλο «Οδηγός δικύκλου-Μεταφορέας» και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Αναλυτικά, τα αιτήματα των ντελιβεράδων είναι τα εξής:
Απεργία ντελιβεράδων.
Συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως και μοτοπορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή πραγματοποίησαν οι ντελιβεράδες,
Εταιρικά μηχανάκια: Μέχρι στιγμής οι εργοδότες είναι απαλλαγμένοι από την υποχρέωση να παρέχουν εταιρικά δίκυκλα στους εργαζόμενους.
Οι διανομείς χρησιμοποιούν τα δικά τους μηχανάκια και επωμίζονται οι ίδιοι τα έξοδα συντήρησης, ασφάλισης και βενζίνης.
Ανάμεσα σε άλλα, διεκδικούν εταιρικά μηχανάκια, μέσα ατομικής προστασίας, ένταξη στα ΒΑΕ και ενιαία ειδικότητα.
Μέσα ατομικής προστασίας: Οι περισσότερες εταιρείες δεν παρέχουν πλήρη εξοπλισμό ατομικής προστασίας. Οι διανομείς διεκδικούν κράνος, φουλάρι λαιμού, μπουφάν-γάντια-παντελόνι-μπότες μηχανής, εξωσκελετό, αδιάβροχο/αντιανεμικό και ανακλαστήρες.
Πανό ντελιβεράδων στο δρόμο.
Ένα από τα αιτήματά του είναι να υπάρχουν εταιρικά μηχανάκια καθώς οι διανομείς χρησιμοποιούν τα δικά τους μηχανάκια και επωμίζονται οι ίδιοι τα έξοδα συντήρησης, ασφάλισης και βενζίνης.
Ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά: Παρά την επικινδυνότητά του, το επάγγελμα των διανομέων δεν είναι ακόμα ενταγμένο στα βαρέα και ανθυγιεινά. Οι ντελιβεράδες εργάζονται κανονικά, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.
Ενιαία ειδικότητα με τον τίτλο «Οδηγός δικύκλου-Μεταφορέας».
Κόκκινο αφίσα για την απεργία.
Επίσης ζητούν βαρέα και ανθυγιεινά, καθώς παρά την επικινδυνότητά του, το επάγγελμα των διανομέων δεν είναι ακόμα ενταγμένο στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Στη μοτοπορεία συμμετέχουν περισσότερα από 400 άτομα από επιχειρήσεις περιοχών της Αττικής. Όπως λένε, η σημερινή κινητοποίηση είναι αφιερωμένη στους νεκρούς συναδέλφους τους.
Ακόμη, η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, πραγματοποιεί κάλεσμα σημειώνοντας: «Για πρώτη φορά, όλοι οι διανομείς συντονιζόμαστε και συμμετέχουμε σε κοινή μέρα δράσεων σε πολλές πόλεις της χώρας!»..
Σύμφωνα με την ενημέρωση των απεργών, η μοτοπορεία θα συνεχιστεί σε γειτονιές της Αθήνας (Παγκράτι, Πανόρμου, Εξάρχεια).
Στη Θεσσαλονίκη επίσης πραγματοποιήθηκε πορεία.
Φτάνοντας στο Σύνταγμα οι περίπου 1.000 δικυκλιστές σταμάτησαν μπροστά στη Βουλή, φώναξαν συνθήματα και ξεδίπλωσαν ένα μεγάλο πανό που μεταξύ άλλων γράφει «Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών».

Οι ντελιβεράδες ξεδίπωσαν πανό στο Σύνταγμα.
Φτάνοντας στο Σύνταγμα οι περίπου 1.000 δικυκλιστές σταμάτησαν μπροστά στη Βουλή, φώναξαν συνθήματα και ξεδίπλωσαν ένα μεγάλο πανό.
Στο περιστύλιο της Βουλής βρίσκονται παραταγμένες ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ ενώ την μοτοπορεία ακολουθούν μηχανές της ομάδας ΔΕΛΤΑ, περιπολικά καθώς και μια κλούβα της ΕΛ.ΑΣ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου