Thursday, 25 April, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζει πως είναι ακόμη Αντιπολίτευση και καταδικάζει την εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων στη Θεσσαλονίκη!

Όλοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Οι συλληφθέντες της κατάληψης του «Μανδαλίδειου» και του παλιού Ορφανοτροφείου «Μ. Αλέξανδρος», που είναι συνολικά 14 άτομα (9 και 5 αντίστοιχα), διώκονται για κατάληψη δημόσιας περιουσίας, ενώ οι υπόλοιποι 60, της κατάληψης του 8όροφου κτιρίου επί της οδού Καρόλου Ντηλ, για διατάραξη οικιακής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας

Η μεταγωγή τους ενώπιον της εισαγγελέως ποινικής δίωξης έγινε κατά ομάδες. Η διαδικασία ξεκίνησε προχθές το απόγευμα και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα. Σχηματίστηκαν τρεις ξεχωριστές δικογραφίες, όσες δηλαδή ήταν οι καταλήψεις.

Την αντίθεσή του στην προχθεσινή αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης υπό κατάληψη κτιρίων στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη μας βρίσκει αντίθετους», αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση και συμπληρώνει: «Η ποινικοποίηση εγχειρημάτων αλληλεγγύης συνιστά πρακτική που δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς».

Μετά τις συλλήψεις αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν έξω από τα  γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια προχώρησαν σε κατάληψή τους, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.

«Ως άμεση απάντηση στα πογκρόμ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στους κατειλημμένους χώρους στέγης προσφύγων – μεταναστών, καταλάβαμε σήμερα τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Εγνατίας, ζητώντας ταυτόχρονα την άμεση απελευθέρωση των διωκόμενων συντρόφων μέχρι τις 12.00», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Naftemporiki – ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ακόμη πως είναι Αντιπολίτευση και καταδικάζει την εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων στη Θεσσαλονίκη!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου