Friday, 29 March, 2024

Ο Βαρουφάκης έβαλε ρεαλιστικούς στόχους: Ξεκινάω τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης

Ο Γιάνης βάζει υποτιμητικά χαμηλά τον πήχη στον Βαρουφάκη αποκαλύπτοντας πως το επόμενο του project είναι να κάνει πιο δημοκρατική την Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα παρομοιάζει το ευρώ με την εισβολή στη Ρωσία από τον Μέγα Ναπολέοντα.

Μία ακόμα απογοήτευση επεφύλαξε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε όσους τον επικρίνουν για μεγαλοιδεατισμό και έλλειψη μέτρου. Σε διάλεξη του στην Αυστραλία ο τέως υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε τους ταπεινούς του στόχους.
” Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια πιο δημοκρατική Ευρώπη. Κι αυτό είναι το επόμενο project μου. Μαζί με μερικούς συναδέλφους, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια πολιτική κίνηση που θα είναι πανευρωπαϊκή, διασυνοριακή και η οποία θα επιχειρήσει να διευθετήσει τα κοινά προβλήματα που έχουμε”.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης όμως δεν χάνει την ευκαιρία να αποδομήσει το ευρώ με στέρεα επιχειρήματα χωρίς ίχνος εντυπωσιασμύ.
”Το να δημιουργήσεις μια νομισματική ένωση είναι κάπως σαν να εισβάλλεις στη Ρωσία. Στην αρχή η πρόοδος είναι δραματική. Όπως τα γαλλικά στρατεύματα υπό τον Μέγα Ναπολέοντα εισέβαλαν στη Ρωσία, κατέλαβαν τεράστιες εκτάσεις γης χωρίς σπουδαία αντίσταση. Όμως τότε, ο βαρύς χειμώνας έρχεται. Οι Κοζάκοι και οι Ρώσοι αντάρτες αρχίζουν να ανατινάζουν τα στρατεύματά σου και τελικά καταλήγεις να έχεις αίμα στο χιόνι”.
Πηγή Ημερησία

Ο Βαρουφάκης έβαλε ρεαλιστικούς στόχους: Ξεκινάω τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου