Thursday, 25 April, 2024

Ορατή η μεταφορά του κέντρου φιλοξενίας από τα Διαβατά

Όπως είπαν στον ΣΚΑΪ στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, κλιμάκιο του υπουργείου Άμυνας επισκέφτηκε και επιθεώρησε έκταση που ανήκει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην περιοχή Παλιά Σφαγεία, και φέρεται να έδωσε το πρώτο «πράσινο φως» για την τοποθέτηση του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο χώρο.

Ορατό φαίνεται να είναι πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο μεταφοράς του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων που θα δημιουργηθεί στη βόρεια Ελλάδα από τα Διαβατά.

Όπως είπαν στον ΣΚΑΪ στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, κλιμάκιο του υπουργείου Άμυνας επισκέφτηκε και επιθεώρησε έκταση που ανήκει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην περιοχή Παλιά Σφαγεία, και φέρεται να έδωσε το πρώτο «πράσινο φως» για την αξιοποίηση του χώρου.

Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την κατασκευή του κέντρου φιλοξενίας στο παλιό στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά, όμως οι Αρχές αντιμετώπισαν την έντονη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας.

Οι αντιδράσεις των κατοίκων οδήγησαν τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο – ο οποίος έχει αναλάβει το ζήτημα των δύο κέντρων – να δηλώσει ότι είναι ανοιχτός στη στην επιλογή εναλλακτικών χώρων.

Η δεύτερη μονάδα φιλοξενίας θα δημιουργηθεί στο Σχιστό. Το κάθε κέντρο θα έχει χωρητικότητα 4.000 ανθρώπων.

www.skai.gr

Ορατή η μεταφορά του κέντρου φιλοξενίας από τα Διαβατά

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου