Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Οι κλοπές των Τούρκων δουλεμπόρων στη Λέσβο

το παιγνίδι του Τσίπρα, το σφράγισμα των συνόρων με τα Σκόπια και τα παγκόσμια capital controls

Τούρκοι δουλέμποροι αλωνίζουν στη Λέσβο και κλέβουν βάρκες για να επιστρέψουν στη χώρα τους. Ο Nαυταθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων επισημαίνει το πρόβλημα, διαπιστώνοντας την αδυναμία του Λιμενικού για φύλαξη, αφού ασχολείται με τις διασώσεις και τις καταγραφές.
Πάλι το παιχνίδι των εκβιασμών προς τους δανειστές παίζει ο πρωθυπουργός. “Αν με πουλήσουν με το χρέος, θα φύγω”, φέρεται να λέει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνεργάτες του, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά. Οι δανειστές -αλλά και όλοι οι Έλληνες- δεν θέλουν εκλογές, θα είναι καταστροφή, αλλά ο Αλέξης δεν έδειξε μέχρι σήμερα να στενοχωριέται γι’ αυτό.
Σας το είπα προχθές. Ότι οι πιέσεις και οι απειλές για έξοδο από την Σέγκεν, έχουν ένα σκοπό. Να βάλουν τους Τούρκους στο Αιγαίο, με το πρόσχημα της συνεργασίας μας, μαζί τους. Το είπε ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, ότι τα σύνορα με τα Σκόπια- Βουλγαρία-Αλβανία, θα κλείσουν, επειδή «Αυτό θα πιέσει την Ελλάδα και θα την αναγκάσει να συνεργασθεί με την Τουρκία στο ζήτημα των μεταναστών».
Δεν καταλαβαίνω όμως, γιατί υπάρχει ανησυχία στο ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορα με τα Σκόπια. Ούτως ή άλλως κλειστά είναι συνήθως. Πότε με τους λαθρομετανάστες που κάθονται στις σιδηροδρομικές γραμμές και επί ένα 20ήμερο ο απίστευτος υπουργός Δημοσίας α-Ταξίας τους αφήνει ανενόχλητους, πότε οι αγρότες κλείνουν τα τελωνεία, η δουλειά γίνεται.
Το ΔΝΤ απειλεί με αποκλεισμό από την ενημέρωσή του Έλληνες δημοσιογράφους, εξαιτίας «συρραφής» ειδήσεων και δηλώσεων. Δηλώσεις της Λαγκάρντ τις μεταφέρουν όπως βολεύει στην ιδεοληψία του κάθε δημοσιογράφου. Το ΔΝΤ διέψευσε ότι ειπώθηκε πως «αν δεν ψηφιστεί το ασφαλιστικό, δεν υπάρχει συζήτηση για το χρέος». Ποιος εκβιάζει ποιους με την ψευδή δήλωση;
Δεν έχει τον Θεό της η Νέα Τάξη – στην κυριολεξία. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ ζήτησε από τις γυναίκες ψηφοφόρους να ψηφίσουν την Κλίντον. Και ποιο ήταν το επιχείρημα; «Υπάρχει μια ιδιαίτερη θέση στην κόλαση για τις γυναίκες που δεν βοηθούν τις άλλες»!
Ψάχνουν οι Τούρκοι τρόπους για να εμποδίσουν τις πλόες των Ρώσων στην Μεσόγειο μέσω των Στενών. O Δήμος της Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτραπεί η περαιτέρω ρύπανση των Στενών του Βοσπόρου από τα παντός είδους πλοία. Οι Ρώσοι για καλό και για κακό, έχουν γεμίσει την Μεσόγειο με πολεμικά πλοία, και κατεβάζουν και άλλα. Άλλο «φασούλι» βγαίνει στην επιφάνεια. Οι Ρώσοι Μοναχοί του Αγίου Όρους μιλούν για τις έντονες πιέσεις, που κάνει η Ε.Ε. προς την κυβέρνηση, για αλλαγή του καθεστώτος στο Άγιο Όρος. Το γραφείο Τύπου της Ρωσικής Εκκλησίας ανακοινώνει: «Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ελπίζει ότι η Ελλάδα δεν θα υποκύψει σε πιέσεις από πολλούς Ευρωβουλευτές και υπαλλήλους της ΕΕ και θα διατηρήσει την πνευματική παράδοση και το ιστορικά αυτοδιοίκητο καθεστώς του Αγίου Όρους, που αποτελεί το πολυεθνικό κέντρο ολόκληρου του ορθόδοξου κόσμου». Πιστεύετε ότι θα αρθεί η επιβολή των capital controls; Αμ, δε… Η Wall Street Journal γράφει ότι η παρούσα οικονομική κρίση στα χρηματιστήρια που διογκώνεται από την εσκεμμένη πτώση της τιμής του πετρελαίου μπορεί να αντιμετωπιστεί, με την παγκόσμια επιβολή capital controls.
Καλλισθένης εν δήμω

Οι κλοπές των Τούρκων δουλεμπόρων στη Λέσβο

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου