Saturday, 20 April, 2024

Οι γιατροί εισέβαλαν στο Υπουργείο! Πολάκης: “Ψάξε για κολοβακτηρίδια”

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Θα μας βάλουν ζουρλομανδύα με όσα λες – Πολάκης: Βρες καμιά χολέρα
Οι εργαζόμενοι ζητούν τα δεδουλευμένα τους και ο Πολάκης τους μιλούσε για πλεονάσματα – Έξαλλος ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ του επιτέθηκε με τον υφυπουργό να απαντά με ειρωνεία «ψάξε να βρεις κολοβακτηρίδια»
Ένταση υπήρξε το μεσημέρι της Πέμπτης στη συνάντηση που πραγματοποίησαν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ με τον υπουργό Υγειας, Ανδρέα Ξανθό και τον υφυπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη στο αμφιθέατρο του υπουργείου.
Στο βίντεο διακρίνεται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ να φωνάζει εν εξάλλω, στον Παύλο Πολάκη, ότι «θα μας φορέσουν ζουρλομανδύα με αυτά που λες». Ο Παύλος Πολάκης από το μικρόφωνο, σε απόλυτη ηρεμία του λέει ότι θα έπρεπε να ντρέπεται, ενώ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ του ανταπαντά: «Εσύ να ντρέπεσαι, είσαι υπουργός και ευτελίζεις το θεσμό».


Στη συνέχεια, μην μπορώντας να συνεχίσει την ομιλία του ο κ. Πολάκης ειρωνεύτηκε τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ λέγοντάς του: «Έλα κάνε το σόου σου» δείχνοντας παράλληλα με το χέρι του τις κάμερες, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα του λέει: «Ψάξε να βρεις χολέρα. Ψάξε εδώ έχει κολοβακτηρίδια».
Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων του προσωπικού που απασχολείται με ελαστικές μορφές εργασίας και τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.
Παρά το γεγονός ότι η θητεία του επικουρικού προσωπικού του ΕΣΥ ανανεώθηκε έως 31/12/2018, το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν επικυρώνει τα εντάλματα πληρωμής του επικουρικού προσωπικού σε πολλά νοσοκομεία, κρίνοντας παράνομη την ανανέωση των συμβάσεων πέραν του 24μηνου με αποτελεσμα κάποιο επικουρικοί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία να παραμένουν απλήρωτοι.
Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν την παρέμβαση του υπουργείου στο ελεγκτικό συμβούλιο προκειμένου να πληρωθούν. Παράλληλα αξίωσαν την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ώστε να μην παρουσιάζονται στο μέλλον τέτοια προβλήματα.
Απο την πλευρά του το υπουργείο απάντησε οτι το θεμα των ενταλμάτων πληρωμής δεν ειναι της δίκης του δικαιοδοσίας ενώ ο Παύλος Πολάκης υπογράμμισε οτι ασκούνται πιέσεις για να υπογράφουν τα εντάλματα. Πρόσθεσε δε, οτι σε περίπτωση αρνητικής απόφασης της ολομέλειας του ελεγκτικού συμβουλίου η κυβέρνηση θα λύσει το θεμα νομοθετικά. Σε μια αποστροφή του λόγου του ζήτησε απο τους εργαζόμενους να πιέσουν και εκείνοι το ελεγκτικό συμβούλιο με κινητοποιήσεις προκαλλώντας την αντίδραση τους.
Η ΠΟΕΔΗΝ, νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, τοποθέτησε έξω από το κτίριο ένα τραπέζι πάνω στο οποίο υπήρχαν καρβέλια ψωμί και ελιές και ένα πανό στο οποίο αναγραφόταν: «Ψωμί κι ελιά με Τσίπρα… πρωθυπουργό και Πολάκη… υπουργό».
«Θέλουμε δουλειά και όχι ελεημοσύνη, να περπατάμε με ψηλά το κεφάλι», έγραφαν σε άλλο πανό.
protothema

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου