Friday, 19 April, 2024

Να προσμετρώνται στην κυβερνητική πλειοψηφία ζητούν 4 ανεξάρτητοι και 2 βουλευτές του Καμμένου

Με επιστολή τους στον Πρόεδρο της Βουλής, το περιεχόμενο της οποίας δημοσιοποιήθηκε κατά την έναρξη της αποψινής συνεδρίασης της Ολομέλειας, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Έλενα Κουντουρά

Βασίλης Κόκκαλης, Κατερίνα Παπακώστα και Σπύρος Δανέλλης, και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρης και Θανάσης Παπαχριστόπουλος, οι οποίοι ψήφισαν θετικά κατά την διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, δηλώνουν ότι στο εξής επιζητούν να προσμετρώνται οι ψήφοι τους στην κυβερνητική πλειοψηφία, σε κάθε νομοσχέδιο που ψηφίζεται χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, ώστε να διασφαλίζεται η δεδηλωμένη για την κυβέρνηση.
Υπενθυμίζεται ότι βάσει των νέων συσχετισμών, εν μέσω της έντονης ρευστότητας που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό μετά τη διάλυση της συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ, η «δεδηλωμένη» ήταν ζητούμενο, δεδομένου ότι μόνο 145 βουλευτές ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Ζουράρις διευκρινίζει ότι της δήλωσης του εξαιρεί μόνο την ψηφοφορία για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ εάν αυτή δεν διεξαχθεί με ονομαστική ψηφοφορία.
in.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου