Friday, 19 April, 2024

Νέες πληρωμές έρχονται από τον ΕΟΠΥΥ τις επόμενες μέρες. Ποιοί θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους

Νέες πληρωμές έρχονται από τον ΕΟΠΥΥ τις επόμενες μέρες. Ποιοί θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους

Τη δέσμευση ότι εντός των επομένων εβδομάδων θα έχουν πληρωθεί γιατροί, εργαστήρια, διαγνωστικά κέντρα και λοιποί πάροχοι υγείας απέσπασε από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ο κ. Μιχάλης Βλασταράκος κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού.

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κατάφερε να εξασφαλίσει πληρωμές που αφορούν οφειλές για το μήνα Μάρτιο, ενώ όπως έγινε γνωστό τα χρήματα αυτά θα κατατεθούν εντός του Ιουλίου, το αργότερο έως αρχές Αυγούστου.

“Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προχωρεί σε αυτή την ενέργεια παρά τις υφιστάμενες οικονομικές δυσκολίες και τις περιορισμένες εισροές του Οργανισμού” ανέφερε ο κ. Βλασταράκος, προσθέτοντας ταυτόχρονα πως οι οικονομικές συνθήκες που βιώνει ο τόπος είναι σοβαρές, αλλά οι πάροχοι υγείας, ιδιαίτερα οι εργαστηριακοί που καλούνται να πληρώνουν άμεσα αναλώσιμα και αντιδραστήρια, βρίσκονται στα όρια λειτουργίας και επιβίωσης.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Ι. Μπασκόζο, προκειμένου να τον ενημερώσει για το θέμα της φαρμακευτικής κάλυψης των πολιτών, δεδομένου μάλιστα ότι τα Νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται σε κατάσταση οριακής λειτουργίας, με σοβαρές ελλείψεις.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους ο κ. Μπασκόζος διαβεβαίωσε τον κ. Βλασταράκος ότι το ΥΥΚΑ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής φαρμακευτική περίθαλψη του πληθυσμού, καθώς και η επάρκεια της αγοράς όσον αφορά τις φαρμακευτικές ανάγκες.

“Προς το σκοπό αυτό συνεχίζεται κανονικά η συνταγογράφηση τρίμηνων και εξάμηνων συνταγών” διευκρινίστηκε από τον ΠΙΣ, ο οποίος επίσης ενημέρωσε πως ήδη έχει δοθεί εντολή για παροχή δίμηνων συνταγών – σε διπλό παραπεμπτικό, το οποίο θα εκτελείται ανά μήνα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου