Thursday, 28 March, 2024

Με τηλεσκοπικό γερανό και δύτες ψάχνουν την 4μελή οικογένεια στο ποτάμι

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της τετραμελούς οικογένειας που αγνοείται από το βράδυ του Σαββάτου, καθώς το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου.
Το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν η 30χρονη Ρ.Τ., ο 29χρονος σύζυγός της Κ.Γ, η 21χρονη αδελφή της Μ.Τ. και η 58χρονη μητέρα της Μ.Χ., αντί να ακολουθήσει πορεία ανατολικά προς το δρόμο Μοίρες – Πόμπια και στη συνέχεια να μεταβεί στον προορισμό του, ακολούθησε πορεία προς το βορρά, που οδηγεί στο δρόμο Μοίρες – Τυμπάκι, αλλά που περνά μέσα από το ποτάμι.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, φορτηγά για χωματουργικές έρευνες βρίσκονται στην κοίτη του ποταμού, ενώ τηλεσκοπικός γερανός δια της αφής θα αναζητήσει το αυτοκίνητο της οικογένειας.
Δυστυχώς, το ελικόπτερο της αεροπορίας αλλά ούτε το drone της Πυροσβεστικής δεν εντόπισαν το όχημα.
Η εύρεση εξαρτήματος
Λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου οι πυροσβέστες βρήκαν ένα εξάρτημα αυτοκινήτου στην παραλία του Τυμπακίου. «Βρήκαμε ένα εξάρτημα αυτοκινήτου μάρκας Hyundai το οποίο θα εξεταστεί αν ανήκει στο όχημα που επέβαιναν οι τέσσερις άνθρωποι», επιβεβαίωσε στο cretapost, ο γενικός περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κρήτης, αρχιπύραρχος, Λαγουδάκης Νίκος.
Λίγη ώρα αργότερα επιβεβαιώθηκε πως το συγκεκριμένο εξάρτημα ανήκει τελικά στο «μοιραίο» αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα οι έρευνες να επικεντρώνονται πλέον στην περιοχή του Τυμπακίου.


«Είναι η θήκη με το γρύλο και τα υπόλοιπα εργαλεία και η πρώτη εκτίμηση είναι ότι ανήκει στο αυτοκίνητο που αναζητάμε. Είναι της ίδιας μάρκας με το αυτοκίνητο και είναι σε πολύ καλή κατάσταση» σημείωσε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, που διευκρίνισε ότι παρά το γεγονός ότι στο σημείο οι δύτες, δεν μπορούν να επιχειρήσουν, καθώς και η ορμή των νερών είναι έντονη, ενώ υπάρχει και αρκετή λάσπη που περιορίζει δραματικά την ορατότητα:
«Το γεγονός ότι η βροχή έχει κοπάσει για αρκετές ώρες, μας βοηθάει να ελπίζουμε ότι αύριο θα έχει πέσει η στάθμη των νερών και θα μπορέσουν να συνδράμουν και οι δύτες».
Το σημείο όπου εικάζεται ότι παρασύρθηκε το όχημα / Φωτογραφία: FlashnewsΤο σημείο όπου εικάζεται ότι παρασύρθηκε το όχημα / Φωτογραφία: Flashnews
Το χρονικό
Όλα ξεκίνησαν στη 1:00 τα ξημερώματα, όταν μία γυναίκα κάλεσε την άμεση δράση και την ενημέρωσε ότι το όχημά τους έχει παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του ποταμού Γεροποτάμου.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η γυναίκα φαίνεται να είπε «Τρέξτε γιατί πνιγόμαστε» ενώ στη συνέχεια κόπηκε η σύνδεση.
Οι αρχές αμέσως έστησαν μεγάλη επιχείρηση κι έχοντας το στίγμα του κινητού άρχισαν τις έρευνες για τον εντοπισμό τους.
Η οικογένεια κατάγεται από το χωριό Δαφνές του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων και χθες είχαν πάει σε μία κοινωνική εκδήλωση. Κατά την επιστροφή τους πέρασαν από το Γεροπόταμου, όπου και παρασύρθηκαν από τα νερά κι έκτοτε έχουν χαθεί τα ίχνη τους.
iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου