Friday, 29 March, 2024

Λύση στο θέμα της μεταφοράς μαθητών ζητεί η Π.Κ. Μακεδονίας απο το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών είχαν σήμερα στην Αθήνα ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος Θεοφάνης Παπάς και ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και Δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Καραγιάννης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το ζήτημα των σοβαρότατων δυσχερειών που αντιμετωπίζει η διαδικασία εκτέλεσης του έργου της μεταφοράς μαθητών, στο σύνολο της επαρχίας Λαγκαδά.

Τα προβλήματα, που ετέθησαν από τους κ.κ. Παπάκαι Καραγιάννη στον Υπουργό, προκύπτουν κυρίως από τα αδιέξοδα που δημιουργεί ο μαθηματικός τύπος υπολογισμού του κομίστρου, καθώς οδηγεί σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές αποζημίωσης των αναδόχων. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο παρατηρείται έλλειψη ενδιαφέροντος να αναλάβουν την εκτέλεση του μεταφορικού έργου οι λεωφορειούχοι.

Από τον Υπουργό ζητήθηκε η διόρθωση παραμέτρων του μαθηματικού τύπου, ώστε τα προς ανάθεση δρομολόγια μεταφοράς μαθητών να γίνουν πιο ελκυστικά από οικονομικής άποψης για τους υποψήφιους αναδόχους και να σταματήσουν να κηρύσσονται άγονοι οι σχετικοί διαγωνισμοί.

Στον κ. Κουρουμπλή γνωστοποιήθηκε επίσης η εξαιρετικά προβληματική κατάσταση που παρουσιάζεται στο μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Λαγκαδά, εξαιτίας του γεγονότος ότι το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης-ο μεγαλύτερος ανάδοχος μεταφοράς μαθητών- δε δέχεται να παραταθεί το συμβατικό του έργο. Το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης έχει δηλώσει αδυναμία, λόγω απασχόλησης του στόλου των λεωφορείων του, σε άλλο μεταφορικό έργο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμαρχος Λαγκαδά ζήτησαν την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να προσεγγισθεί με ταχύτερο και πιο ορθολογικό τρόπο η συνολική διαδικασία ανάθεσης και εκτέλεσης του έργου μεταφοράς μαθητών, το οποίο είναι εξαιρετικά δυναμικό, αφού τα δεδομένα και οι παράμετροί του αλλάζουν κάθε σχολική χρονιά και δε θα πρέπει να προσκρούει σε χρονοβόρες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Λύση στο θέμα της μεταφοράς μαθητών ζητεί η Π.Κ. Μακεδονίας απο το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου