Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Λαμία: Ξανά στο εδώλιο ο ιερέας που ασέλγησε σε παιδί με νοητική στέρηση

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας θα εκδικαστεί την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, η υπόθεση του ιερέα από τη Θεσσαλονίκη που είχε ασελγήσει σε βάρος 20χρονου με βαριά νοητική στέρηση σε περιοχή της Φθιώτιδας.

Το περιστατικό, σύμφωνα με το lamiareport.gr, είχε σημειωθεί το καλοκαίρι του 2009, όταν ο παπάς ταξιδεύοντας με το αυτοκίνητό του και έχοντας προορισμό την Ευρυτανία, σταμάτησε στην περιοχή όπου διέμενε o νεαρός.

Τότε, σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος είχε δει τον 20χρονο στην πλατεία όπου έπαιζε με άλλα παιδιά και του ζήτησε να του δείξει που είναι το ξενοδοχείο όπου θα περνούσε τη νύχτα.

Του πρότεινε μάλιστα να τον πάρει με το αυτοκίνητό του για να του πει που είναι το ξενοδοχείο που έψαχνε. Όμως με την επιβίβαση του νεαρού στο αμάξι, ο παπάς φέρεται να του πρότεινε μια βόλτα στη θάλασσα, όπου και προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του.

Το παιδί ταράχτηκε και του ζήτησε να τον επιστρέψει σπίτι του όπως και έγινε. Εκεί αποκάλυψε στους δικούς του τι είχε συμβεί με αποτέλεσμα η υπόθεση να φτάσει στα Δικαστήρια.

Σε πρώτο βαθμό το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λιβαδειάς που εκδίκασε την υπόθεση έκρινε ένοχο τον ιερέα καταδικάζοντάς τον σε ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης έξι ετών. Αποφάσισε όμως η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου