Saturday, 20 April, 2024

Κρίσιμα 24ωρα για τον 7χρονο που χτυπήθηκε από σκάφος στη Ζάκυνθο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, ο 7χρονος που χτυπήθηκε από λέμβο στο Τσιλιβί της Ζακύνθου.

Διασωληνωμένος ο 7χρονος που χτυπήθηκε από σκάφος

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων και Εφήβων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, ο 7χρονος που χτυπήθηκε από λέμβο στην παραλιακή περιοχή Τσιλιβί στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 7χρονος έχει ήδη υποβληθεί σε νευροχειρουργική επέμβαση και η ιατρική ομάδα που τον παρακολουθεί θα περιμένει δύο με τρία 24ωρα προκειμένου να εκτιμήσουν την πορεία της υγείας του, με δεδομένο ότι έχει αναπτυχθεί εγκεφαλικό οίδημα.

Tο τραγικό περιστατικό έγινε περίπου στις 17:30 το Σάββατο, όταν το σκάφος που οδηγούσαν τρεις Έλληνες,  από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, άρχισε να παίρνει τροχιά προς τη στεριά, όταν αυτό έφθασε κοντά σε βραχώδη περιοχή της παραλίας. Οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες στο σκάφος πήδηξαν στο νερό και έσπρωξαν το σκάφος για να του αλλάξουν πορεία.

Οσοι απολάμβαναν εκείνη τη στιγμή το απογευματινό μπάνιο τους είδαν ξαφνικά να κατευθύνεται από τη θάλασσα προς την αμμουδιά ένα ακυβέρνητο ταχύπλοο σκάφος και σε κλάσματα δευτερολέπτου είχε γίνει το τραγικό συμβάν. Ωστόσο, από τα στοιχεία που συνέλεξε το λιμεναρχείο Ζακύνθου που έφτασε αμέσως στο σημείο μετά απόενημέρωση που έγινε από λουόμενους, διαπιστώθηκε πως λίγο πριν στο σκάφος επέβαινα τρια άτομα, ζακυνθινής καταγωγής εκ των οποίων τα δυο έχουν συλληφθεί ενώ το τρίτο αναζητείται.

Οι συλληφθέντες επικαλέστηκαν πως «το σκάφος είχε κολήσει σε βράχια και οι δυο από εμάς κατεβήκαμε να το ξεκολήσουμε. Ξαφνικά το είδαμε να αυξάνει ταχύτητα και από εκεί και πέρα έγινε ότι έγινε».

thetoc.gr
Κρίσιμα 24ωρα για τον 7χρονο που χτυπήθηκε από σκάφος στη Ζάκυνθο

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου