Friday, 19 April, 2024

Καταδίκη για ζευγάρι και την κόρη τους για έγκλημα 53χρονου!

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε τον προπερασμένο Φεβρουάριο όταν εντοπίστηκε το πτώμα 53χρονου Βούλγαρου σε αποστραγγιστική τάφρο

σε αγροτική περιοχή.

Τρία μέλη της ίδιας οικογένειας, υπήκοοι Βουλγαρίας, καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία ενός 53χρονου συμπατριώτη τους σε περιοχή της Ν. Ζίχνης Σερρών. Το έγκλημα πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο 2015 και εξιχνιάστηκε 1,5 χρόνο αργότερα με τη σύλληψη των τριών από τους συνολικά πέντε  κατηγορούμενους.

Το δικαστήριο επέβαλε: Ισόβια δεσμά και ένα χρόνο φυλάκιση στον 41χρονο πατέρα για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως» και «οπλοχρησία». Ποινές κάθειρξης 15 ετών στην 42χρονη μητέρα και στην 24χρονη κόρη για «απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία» ενώ, για τις δύο τελευταίες, αποφάσισε να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση με τους όρους της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται κι ένα ζευγάρι Βουλγάρων που κατηγορούνται για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συναυτουργία» ενώ διαφεύγουν και θεωρούνται φυγόδικοι. Το έγκλημα αποκαλύφθηκε τον προπερασμένο Φεβρουάριο όταν εντοπίστηκε το πτώμα 53χρονου Βούλγαρου σε αποστραγγιστική τάφρο σε αγροτική περιοχή της Νέας Ζίχνης Σερρών. Ήταν δεμένο χειροπόδαρα με σύρμα και έφερε τραύμα από τσεκούρι στο κεφάλι. Τον Ιούνιο του 2016, αστυνομικοί της Ασφάλειας Σερρών συνέλαβαν τα τρία μέλη της οικογένειας που ισχυρίστηκαν ότι το άγριο φονικό έγινε για λόγους αντιποίνων.

Οι κατηγορούμενου ανέφεραν ότι: Το θύμα βίασε την 24χρονη κόρη και χτύπησε βάναυσα τις άλλες δύο μεγαλύτερες γυναίκες, αφού πρώτα τις παρέσυρε σε απομονωμένη ορεινή περιοχή κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, με το πρόσχημα ότι έκρυβε εκεί χρήματα, τα οποία σκόπευε δήθεν να μεταφέρει στο εσωτερικό της χώρας με τη βοήθεια των τριών γυναικών. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 53χρονος ήταν σεσημασμένος στην πατρίδα του για βιασμούς κι άλλα αδικήματα. Είχε έρθει στην Ελλάδα και φιλοξενείτο από το ζευγάρι, που καταζητείται, σε κτηνοτροφική μονάδα κοντά στη Νέα Ζίχνη, όπου εκείνοι εργάζονταν. Μετά το φερόμενο βιασμό και το ξυλοδαρμό σε βάρος των γυναικών, εκείνες κατήγγειλαν στους δύο άνδρες τους όσα συνέβησαν και ακολούθησε το έγκλημα.

Στην αναγνώριση της ταυτότητας του νεκρού βοήθησαν τα τατουάζ που έφερε στο σώμα του, με πιο χαρακτηριστικό εκείνο που ανέφερε την ονομασία «Βάρνα».

voria.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου