Thursday, 25 April, 2024

Κατέσχεσαν ενάμισι τόνο ακατάλληλα όστρακα στην Καβάλα

Στην παλιά εθνική οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης ακινητοποιήθηκε για έλεγχο ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και στο εσωτερικό του βρέθηκαν 38 σάκοι με 760 κιλά όστρακα
Τρεις συλλήψεις για μεταφορά οστράκων που ήταν ακατάλληλα για κατανάλωση λόγω του μικρού τους μεγέθους έκαναν σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις οι άνδρες του Λιμενικού, οι οποίοι κατέσχεσαν συνολικά περισσότερα από ενάμισι τόνο που επρόκειτο να διοχετευτεί στην αγορά της Καβάλας.
Στην παλιά εθνική οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης ακινητοποιήθηκε για έλεγχο ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και στο εσωτερικό του βρέθηκαν 38 σάκοι με 760 κιλά όστρακα του είδους αχιβάδα, για τα οποία ο 48χρονος οδηγός δεν διέθετε συνοδευτικά έγγραφα, ενώ ήταν και υπολειπομένων διαστάσεων. Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε, καθώς δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά οστρακοειδών που έτσι κι αλλιώς απαγορεύεται η αλιεία τους αυτή την εποχή. Ο 48χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας κατηγορούμενος για κατοχή και μεταφορά δίθυρων μαλακίων με σκοπό την πώληση, ενώ τα όστρακα πρόκειται να καταστραφούν.
Το ίδιο θα συμβεί και με άλλα 800 του είδους αχιβάδα, που επίσης εντοπίστηκαν μέσα σε 50 σάκους σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο κινούνταν στην παλιά εθνική οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης. Στο αυτοκίνητο που κατασχέθηκε, συνελήφθη ο 44χρονος οδηγός, όπως και ένας 36χρονος που προπορευόταν με άλλο Ι.Χ. και λειτουργούσε ως προπομπός. Και οι δυο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας με τις ίδιες κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 48χρονος.
πρώτο θέμα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου