Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Και δεύτερος πολιτικός στην υπόθεση Γιακουμάκη

Για την ύπαρξη οργανωμένης ομάδας, πέντε Κρητικών, με έναν από αυτούς σε αρχηγικό ρόλο

μίλησε στο δικαστήριο των Ιωαννίνων ένας πρώην συμφοιτητής του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρώην φοιτητής μίλησε για παρέμβαση και από δεύτερο πολιτικό πρόσωπο, εκτός του Χρ. Μαρκογιαννάκη, ώστε να μην τιμωρηθούν Κρητικοί φοιτητές της Σχολής. Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, η κατάθεση του πρώην φοιτητή, που σήμερα ζει στη Βραζιλία και ήρθε στην Ελλάδα για τη δίκη που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, «καίει» τον τότε διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής καθώς όπως αποκάλυψε ο ίδιος τον είχε προσεγγίσει και του ζήτησε να μην μιλήσει ποτέ στα μέσα ενημέρωσης για το συγκεκριμένο θέμα.

Σύμφωνα με τον πρώην φοιτητή, ο διευθυντής του ανέφερε ότι ενδέχεται να κινδυνέψει και ο ίδιος από την παρέα των Κρητικών αν αποκάλυπτε όσα ήξερα, ενώπαρέδωσε στο δικαστήριο και τυπωμένες τις συνομιλίες του μα τον τότε διευθυντή στο facebook.

Σε ότι αφορά τις πολιτικές παρεμβάσεις, ο εν λόγω μάρτυρας είπε πως αυτές αφορούσαν τη «σκληρή» παρέα των κρητικών ώστε να μην υποστούν κυρώσεις για τη συμπεριφορά τους στη Σχολή. Μίλησε μάλιστα για παρέμβαση και άλλου πολιτικού προσώπου υπέρ τους, χωρίς όμως να το κατονομάσει.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, τονίζει μέσω του συνηγόρου του Κώστα Τζούμα πως η δική του παρέμβαση αφορούσε τρεις Κρητικούς σπουδαστές ζητώντας να αντιμετωπιστούν επιεικώς επειδή είχαν ζωγραφίσει την Κρήτη και τα χωριά τους στους τοίχους της Σχολής.

Ο πρώην υπουργός ισχυρίζεται πως οι Κρητικοί για τους οποίους παρενέβη ο ίδιος δεν έχουν σχέση με την υπόθεση Γιακουμάκη.

efsyn.gr

Και δεύτερος πολιτικός στην υπόθεση Γιακουμάκη

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου