Thursday, 28 March, 2024

Καιρός: Σταδιακή άνοδος θερμοκρασίας και βροχοπτώσεις έως την Κυριακή

Η πρόγνωση από τον Θοδωρή Κολυδά.
Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, ο καιρός σήμερα, Τετάρτη

θα παρουσιάσει βελτίωση σε όλη σχεδόν τη χώρα και μόνο το πρωί στα νοτιοανατολικά θα έχουμε φαινόμενα με τοπικά θυελλώδεις βορειοδυτικούς ανέμους.
Σήμερα στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο, Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, θα περιοριστούν στα νότια και το βράδυ θα σταματήσουν.
Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά και βόρεια θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα φτάσει στα βόρεια τους 8 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις αυξημένες το πρωί στα βόρεια και ανατολικά και αργότερα αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 5-6 και τοπικά 7 μπ με βαθμιαία εξασθένηση . Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 6 με μ7 μπ με βαθμιαία εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως τους 7 βαθμούς Κελσίου.
Τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία ανεβαίνει αισθητά και έρχονται χροχοπτώσεις για τη Βόρεια Ελλάδα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου