Saturday, 20 April, 2024

Καιρός: «Μίνι» καύσωνας σήμερα

Καιρός: «Μίνι» καύσωνας σήμερα

Ηλιοφάνεια, άνοδο της θερμοκρασίας και μικρή εξασθένιση των βοριάδων στο Αιγαίο αναμένουμε τη Δευτέρα 20 Ιουλίου. Τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές μπόρες.

Στα ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά την ημέρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 37 και στη Μακεδονία η μεγίστη θα φθάσει κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της ηπείρου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 38 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος, με λίγες νεφώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά η μεγίστη θα φθάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 και στην Κρήτη η μεγίστη κατά τόπους θα φθάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου