Friday, 26 April, 2024

Καιρός: Βροχές το Σαββατοκύριακο

Για σφοδρή κακοκαιρία με χαρακτηριστικά τροπικού κυκλώνα κάνει λόγο ο μετεωρολόγος – Πού και πότε θα εκδηλωθούν τα έντονα φαινόμενα

Σφοδρότατες καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 11 – 12 μποφόρ
Η αλλαγή στο σκηνικό του καιρού έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε όλη τη χώρα, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και πολύ ισχυρούς ανέμους.
Σε αρκετές περιοχές δεν έλειψαν τα προβλήματα ενώ οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες γίνονται μετ’ εμποδίων λόγω των θυελλωδών ανέμων. Στις Κυκλάδες μάλιστα αποφασίστηκε να μην ανοίξουν σήμερα τα σχολεία.
Η κακοκαιρία αναμένεται να επικρατήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας αφού, πέρα από το ψυχρό κύμα που έχει εισβάλει από τα βόρεια, ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό σχηματίζεται στο Ιόνιο και δεν αποκλείεται να εξελιχθεί ακόμα και σε Μεσογειακό Κυκλώνα.
Ο μετεωρολόγος κ. Γιάννης Καλλιάνος, μιλώντας αποκλειστικά στο Newsbomb.gr προειδοποιεί για το σφοδρότατο βαρομετρικό χαμηλό που προσεγγίζει τη χώρα μας και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις περιοχές που θα «χτυπήσει».
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καλλιάνος αναφέρει:
Τα φαινόμενα κατά τόπους θα έχουν πολύ έντονο χαρακτήρα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή διότι ο συνδυασμός των ισχυρών βροχοπτώσεων μαζί με τους πολύ θυελλώδεις ανέμους θα δημιουργήσει μια κατάσταση που σε τοπικό επίπεδο ενδεχομένως να είναι άκρως επικίνδυνη.
Σε κλοίο σφοδρής κακοκαιρίας αναμένεται να βρεθεί στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας ολόκληρη η χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις και την ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας.
Από την πλευρά του, ο μαθηματικός και μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για ψυχρή εισβολή από τη βόρεια Ευρώπη στη χώρα μας και αναλύει την πρώτη «σοβαρή» κακοκαιρία για το φετινό χειμώνα.
Οι βοριάδες θα ενισχυθούν σημαντικά στο Αιγαίο φτάνοντας ακόμη και τα 8 μποφόρ τοπικά.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Τρίτης, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις σε περιοχές της κεντρο-ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, της Εύβοιας, της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας, της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου αλλά και της βόρειας Κρήτης. Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι σχετικά καλός.
ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ – 9 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία δεν αναμένονται ιδιαίτερες βροχές την Τετάρτη. Την Πέμπτη όμως θα βρέξει σε περιοχές της νοτιοανατολικής Θεσσαλίας, των Σποράδων, της Εύβοιας, της κεντροανατολικής Στερεάς (και στην Αττική πιθανότατα), της ανατολικής Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου