Tuesday, 16 April, 2024

Καίγεται η Ζάκυνθος – Πυρκαγιές σε Άνδρο και Αχαΐα

Υπεράνθρωπες ήταν οι προσπάθειες που κατέβαλαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις ώστε να καταφέρουν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τις δύο μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν στα χωριά Κοιλιωμένος και Μαχαιράδο

καίγοντας δασική έκταση.
Σε ότι αφορά στο μέτωπο του Μαχαιράδου είναι σε ύφεση και έχει τεθεί υπό έλεγχο ενώ εκείνο του Κοιλιωμένου εξακολουθεί να δίνει αναζωπυρώσεις.
Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, η εικόνα ήταν καλύτερη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Όμως, στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι, που δυσκόλευαν το έργο των πυροσβεστών.
Τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν να επιχειρούν και πάλι με το πρώτο φως της ημέρας ενω μαζί με τις τοπικές δυνάμεις επιχειρούν ενισχύσεις από την Πελοπόννησο που έφτασαν στο νησι, ένα πεζοπόρο τμήμα της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, 5 οχήματα με 10 πυροσβέστες καθώς και ένα όχημα με αξιωματικούς της πυροσβεστικής υπηρεσίας από τα Λεχαινά.
Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Αχαΐα
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή της Άρλας, στην δυτική Αχαΐα.
Αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς έσπευσαν στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Αχαΐα και την Ηλεία και κατάφεραν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.
Πάντως στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.
Υπό έλεγχο η φωτιά στην Άνδρο
Στο μεταξύ, πυρκαγιά εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης (09/08) και στην Άνδρο, ωστόσο τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν από τις οκτώ το βράδυ.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά έκαιγε χαμηλή βλάστηση σε κορυφογραμμή στην περιοχή Αμμόλοχος στα βόρεια του νησιού.
Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Στην περιοχή έπνεαν ωστόσο ισχυροί άνεμοι εντασέως 7 μποφόρ, γεγονός το οποίο δυσκόλεψε τις προσπάθειες κατάσβεσης, αλλά και τον ανεφοδιασμό των εναέριων μέσων.
Πηγή πληροφοριών, φωτογραφιών: Newsbomb/Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Imerazante, Ermisnews

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου