Thursday, 28 March, 2024

Ι.Μ. Κωνσταντίας Αμμοχώστου: “Απαγόρευση φωτογραφιών γάμων έξω από ναούς και παρεκκλήσια” (vid)

Στον απόηχο του σάλου που έχει ξεσπάσει από την άσεμνη φωτογράφηση ενός ζεύγους Βρετανών έξω από το εξωκλήσι της Αγίας Θέκλας, η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας Αμμοχώστου

δείχνει αποφασισμένη να βάλει τα πράγματα σε τάξη, προχωρώντας, μάλιστα, σε απαγόρευση των γαμήλιων φωτογραφίσεων έξω από εξωκλήσια, ενώ το περιστατικό έχει καταγγελθεί και στον Γενικό Εισαγγελέα.
Σε νέα του αυστηρή επιστολή, την οποία αποστέλλει προς τους τέσσερις Δημάρχους της Μητροπολιτικής περιφέρειας Κωνσταντίας Αμμοχώστου, ο Μητροπολίτης Βασίλειος προειδοποιεί πως από τούδε και στο εξής θα λαμβάνονται δραστικά μέτρα για αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή, τους τελευταίους μήνες έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις η τάση όπου ξένα ζευγάρια που τελούν πολιτικό γάμο στην Κύπρο, να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο «γαμήλιες» φωτογραφίες με πρόστυχες σκηνές, με μία μάλιστα από αυτές να έχει τραβηχτεί έξω από το εξωκλήσι της Αγίας Θέκλας.

Η νέα φωτογραφία που δείχνει βρετανικό ζευγάρι σε «στάση στοματικού σεξ» έξω από ορθόδοξη εκκλησία, αυτή τη φορά στην Κύπρο, ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τη βρετανική εφημερίδα Sun.

Ο Μαρκ και Σαμάνθα υπερασπίζονται το ζευγάρι των Βρετανών που έκαναν το ίδιο στον Άγιο Παύλο της Ρόδου, ένα γεγονός που οδήγησε τον τοπικό μητροπολίτη στην απαγόρευση τέλεσης γάμων στη συγκεκριμένη εκκλησία. Μάλιστα, η απόφαση της απαγόρευσης προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων σε άλλα βρετανικά ζευγάρια που έχουν προγραμματίσει το γάμο τους στον Άγιο Παύλο.

Ο Μαρκ και η Σαμάνθα Σίμονς που μίλησαν στη Sun, παντρεύτηκαν τον περασμένο Μάιο σε εκκλησία της Κύπρου. Αμέσως μετά το μυστήριο του γάμου, προχώρησαν σε στοματικό σεξ (ή έστω για τη φωτογράφηση) ακριβώς έξω από την εκκλησία, μπροστά από το αυτοκίνητο του γάμου και μάλιστα ο γαμπρός φορά εσώρουχο που αναγράφει πάνω «Ιδιοκτησία της κυρίας Σίμονς».


«Δεν είναι ξέφραγο αμπέλι ο τόπος μας, είπε, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να ξέρουν όσοι έρχονται εδώ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βασίλειος.

romfea – philenews.com

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου