Thursday, 28 March, 2024

Ιατροδικαστής για τη δολοφονία των 3 γυναικών από τζιχαντιστές στον Έβρο: «Ποτέ μου δεν είδα κάτι τέτοιο»

Σοκάρει το πρωτοφανές έγκλημα στον Έβρο με την φρικιαστική σφαγή των τριών γυναικών. Μέχρι και ο ιατροδικαστής “λύγισε” από την δολοφονία των γυναικών από τζιχαντιστές

Οι δράστες έδεσαν τις γυναίκες και τις έσφαξαν με μαχαίρι στρατιωτικού τύπου δεχόμενες φονικά χτυπήματα στο λαιμό και το στήθος (αποκεφαλισμοί;). Από την στιγμή του φονικού επικρατεί έντονη ανησυχία στους κατοίκους.
Ο ιατροδικαστής ανέφερε πως πρόκειται για ένα οδοντωτό μαχαίρι που χρησιμοποιείται από κυνηγούς ή και δύτες και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να ανιχνευθούν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.
Ο ιατροδικαστής ολοκλήρωσε την πρώτη εξέταση και διαπίστωσε ότι οι τρεις γυναίκες έφεραν βαθιά δολοφονικά χτυπήματα. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι δύο από τις τρεις είχαν δεμένα τα χέρια και τα πόδια με σχοινιά που εντοπίστηκαν σε απόσταση λίγων μέτρων από την πρώτη γυναίκα. Επιπλέον, εκτιμά ότι το φρικτό έγκλημα διεπράχθη πριν από λίγες μέρες.
Ο ιατροδικαστής Παύλος Παυλίδης τόνισε ότι πρώτη φορά βλέπει τέτοιες εικόνες στα 18 χρόνια που είναι ιατροδικαστής.
«Ολοκλήρωσα την πρώτη αυτοψία στο σημείο που βρέθηκαν νεκρές και η έρευνα συνεχίζεται. Η μία γυναίκα είναι ηλικίας 18 με 20 ετών, η άλλη ανήλικη και η τρίτη κοντά στα 35 της χρόνια».
Τα 3 θύματα είναι πολύ πιθανόν να συνδέονται συγγενικά μεταξύ τους.
«Το σίγουρο είναι ότι μιλάμε για εγκληματική ενέργεια» επισημαίνει ο ιατροδικαστής. Αύριο θα διενεργήσει νεκροψία – νεκροτομή στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου ήδη έχουν μεταφερθεί οι σοροί.
Τα πτώματα των τριών γυναικών εντοπίστηκαν σε ένα χωράφι στην περιοχή του Πραγγίου, περίπου 50 μέτρα από τα σύνορα. Ένα σημείο που θεωρείται πέρασμα και το οποίο χρησιμοποιούν πολύ συχνά διακινητές μεταναστών.
«Ο φόβος είναι διάχυτος στο χωριό μετά το έγκλημα»
Ο κοινοτάρχης του Πυθίου Χάρης Θεοχαρίδης μίλησε για το έγκλημα και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί.
«Περιμένουμε να μάθουμε επίσημα τι έχει συμβεί. Συνήθως τέτοιου τύπου δολοφονίες είναι έργα τζιχαντιστών. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο έγκλημα στην περιοχή μας».
«Πήγε ένας αγρότης να καλλιεργήσει το χωράφι του και βρέθηκε μπροστά σε αυτό το αποτρόπαιο θέαμα. Οι τρεις γυναίκες ήταν σφαγμένες στο λαιμό. Ο κόσμος έχει αναστατωθεί γιατί τέτοιες σφαγές γίνονται μόνο από τζιχαντιστές» λέει ο κύριος Θεοχαρίδης και συνεχίζει:
«Δεν υπάρχει περίπτωση να υπήρχαν οικονομικές διαφορές. Οι μετανάστες προπληρώνουν τους διακινητές και στη συνέχεια τους περνούν στην Ελλάδα. Δεν πιστεύω ότι το κίνητρο της δολοφονίας ήταν οικονομικό».
Οι γυναίκες ήταν ντυμένες κανονικά με τα ρούχα τους ενώ από την πρώτη έρευνα δεν εντοπίστηκαν γύρω τους άλλα στοιχεία. Αν και οι τρεις γυναίκες ήταν ντυμένες κανονικά, η νεκροτομή θα διερευνήσει το ενδεχόμενο να είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.
Πάντως, το κίνητρο της ληστείας έχει αποκλειστεί, καθώς πάνω τους βρέθηκαν τα προσωπικά τους αντικείμενα, όχι όμως και ταυτότητές τους με αποτέλεσμα να παραμένουν άγνωστες προς το παρόν. Ο χρόνος θανάτου εκτιμάται σε μερικά 24ωρα πριν ανακαλυφθούν οι σοροί.
Στο σημείο φτάνει κλιμάκιο της ασφάλειας Θεσσαλονίκης και ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές είναι να υπήρξε αντιπαράθεση ανάμεσα στις γυναίκες και τον λαθροδιακινητή και ο διαπληκτισμός έφτασε μέχρι το έγκλημα.
Οι τρεις γυναίκες βρέθηκαν νεκρές χθες το μεσημέρι, στην περιοχή του Πραγγίου Διδυμοτείχου και από την πρώτη στιγμή, τα τοπικά ΜΜΕ, αναφέρονταν σε στοιχεία που «έδειχναν» δολοφονία.
Oι γυναίκες ήταν άγρια μαχαιρωμένες, σε περιοχή με πυκνή βλάστηση και πολλές καλαμιές.
Οι γυναίκες πιθανολογείται ότι ήθελαν να περάσουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα και δολοφονήθηκαν, άγνωστο γιατί και από ποιον. Προς το παρόν μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν για την σοκαριστική αυτή υπόθεση, με τα πρώτα στοιχεία, να «δείχνουν» κυκλώματα διακίνησης μεταναστών.
Η περιοχή παρέμεινε για ώρες αποκλεισμένη ενώ η πρόσβαση επιτρεπόταν μόνον σε αστυνομικούς και όσους σχετίζονταν με τις έρευνες.
Φόβος και έντονη ανησυχία στα παρέβρια χωριά, μετά την φρικιαστική σφαγή των 3 γυναικών
​Φόβος και έντονη ανησυχία επικρατεί στους κατοίκους των παρέβριων χωριών, μετά τα όσα έγιναν χθες και την φρικιαστική σφαγή τριών γυναικών που εντοπίστηκαν νεκρές στην περιοχή του χωριού Πραγγί, πιθανόν μητέρας με τις δυο κόρες της.
«Φοβόμαστε να βγούμε από τα σπίτια μας, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από την Τουρκία» τονίζει κάτοικος της περιοχής καθώς αυτό που φοβούνται είναι μήπως η περιοχή τους έχει γεμίσει από φανατικούς ισλαμιστές.
«Οι Τούρκοι δεν φυλάνε πλέον τα περάσματα. Αφήνουν ανεξέλεγκτους τους διακινητές να μεταφέρουν κάθε καρυδιάς καρύδι από το ποτάμι. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Τους βρίσκουμε παντού, μέσα στα χωράφια, μέσα στα χωριά, μέσα στα σπίτια μας. Κλειδωνόμαστε στα σπίτια και κλείνουμε και τα παντζούρια για να μην κάνουν κανένα ντου», δηλώνει κάτοικος από τη Νέα Βύσσα.
«Δεν φταίνε οι δικοί μας, οι δικοί μας φυλάνε κανονικά, αλλά οι Τούρκοι έχουν αφήσει τα περάσματα ξέφραγο αμπέλι και μπαίνουν μέσα δεκάδες κάθε μέρα. Φοβόμαστε όχι μόνο για τις περιουσίες μας, αλλά και για εμάς τους ίδιους», σημειώνει.
«Κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να μας σφάξουν και εμάς, όπως έγινε με τις τρεις άτυχες γυναίκες που μπήκαν στην Ελλάδα απ΄την Τουρκία», είναι τα χαρακτηριστικά σχόλια που γίνονται από χθες στο Πραγγί όταν έγινε γνωστό το φρικιαστικό έγκλημα, αλλά και στις Πετράδες, το Πύθιο, το Ισαάκιο, το Σοφικό και τα άλλα παρέβρια χωριά της περιοχής.
“Κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να μας σφάξουν και εμάς, όπως έγινε με τις τρεις άτυχες γυναίκες που μπήκαν στην Ελλάδα απ΄την Τουρκία”, είναι τα χαρακτηριστικά σχόλια που γίνονται από χθες όταν έγινε γνωστό το φρικιαστικό έγκλημα όχι μόνο στο Πραγγί Διδυμοτείχου όπου βρέθηκαν οι σοροί των τριών άτυχων γυναικών, αλλά και στις Πετράδες, το Πύθιο, το Ισαάκιο, το Σοφικό και τα άλλα παρέβρια χωριά της περιοχής.
Οι κάτοικοι αισθάνονται ανασφαλείς, αφού παρά τις τεράστιες και φιλότιμες προσπάθειες της αστυνομίας και του στρατού, υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και η οριογραμμή των συνόρων είναι τεράστια και δεν μπορεί με τίποτα να ελεγχθεί.
Την ανησυχία και τους φόβους τους, μεγαλώνουν και όσα ακούγονται και γράφονται, για παρουσία 500.000 Αφγανών στην Ανατολική Θράκη, οι οποίοι πέρασαν από Ιράν και Ιράκ στην Τουρκία και ήρθαν σε Κωνσταντινούπολη και Αδριανούπολη, με σκοπό να περάσουν στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου.
“Κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να έχουμε την τύχη των άτυχων αυτών γυναικών και να μας βρουν και μας σφαγμένους μέσα στα σπίτια μας. Καθημερινά ζούμε την επικίνδυνες αυτή κατάσταση”, ήταν μερικά μόνο από όσα είπαν διαμαρτυρόμενοι στους αστυνομικούς και στον ίδιο τον Αστυνομικό Διευθυντή Ορεστιάδας Πασχάλη Συριτούδη.
pronews

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου