Tuesday, 16 April, 2024

Θεσσαλονίκη: Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση με τα άρματα μάχης (vid)

Φέτος, συμμετείχε και το Πολεμικό Ναυτικό, λόγω της παρουσίας του θωρακισμένου καταδρομικού «Γεώργιος Αβέρωφ» στο λιμάνι της πόλης

Ολοκληρώθηκε στη 1 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή φέτος και του Πολεμικού Ναυτικού, λόγω της παρουσίας του θωρακισμένου καταδρομικού «Γεώργιος Αβέρωφ» στο λιμάνι της πόλης.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε  παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος στις 10:30 κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού.Κατά τη στιγμή της κατάθεσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Η έναρξη της σιγής σήμανε με βολή από το Πυροβολείο των «Χιλίων Δέντρων», το ίδιο και η λήξη, που συμπίπτει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Εντυπωσίασαν τα πεζοπόρα τμήματα του Ελληνικού Στρατού.

Μονάδες του πεζικού, της αεροπορίας στρατού, του ναυτικού, των ειδικών δυνάμεων, αλλά και Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών παρήλασαν σε άψογους σχηματισμούς και κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια χάρισε ο πιλότος F16 της ομάδας ΖΕΥΣ, Λουκάς Θεοχαρόπουλος, στέλνοντας  το μήνυμά του από το πιλοτήριο.

Χαρακτήρισε ως σύγχρονο «Μολών Λαβέ» το όχι των Ελλήνων στους Ιταλούς, επισημαίνοντας τη ρήση ότι οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες.

Στη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, συμμετείχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας υποδέχτηκε τον κ. Παυλόπουλο με κάθε επισημότητα στο χώρο της παρέλασης και μετά το πέρας αυτής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Υπερηφάνεια, ενότητα, αισιοδοξία και ελπίδα, είναι το μήνυμα της σημερινής ημέρας και της μεγαλειώδους παρέλασης που παρακολουθήσαμε. Πλησιάζει η ώρα που η χώρα μας θα σηκωθεί και πάλι στα πόδια της. Έχουμε χρέος τώρα, όλοι μαζί, ενωμένοι, σε συνεργασία, να εκπονήσουμε ένα εθνικό σχέδιο για την επόμενη μέρα της χώρας μας. Θα το κάνουμε και θα τα καταφέρουμε. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες».

protothema

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου