Friday, 26 April, 2024

Η Τατιάνα Στεφανίδου, ανιστόρητη για τον “Γκοτζαμάνη, τον δοσίλογο”!

Καλό θα είναι να μην καταπιάνεσαι με πράγματα που δεν γνωρίζεις, ιδιαίτερα εάν έχεις δημόσιο λόγο.
Αυτό θα έπρεπε να το σκεφτεί καλά η Τατιάνα Στεφανίδου, όταν θέλησε να επεξηγήσει στους τηλεθεατές της ποιος ήταν ο Σπύρος Γκοτζαμάνης που ανέφερε στη δήλωσή του ο Γιάννης Μπουτάρης και άφησε «κάγκελο» όσους είχαν την… ατυχία να γνωρίζουν.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στην ομιλία του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, ανέφερε μεταξύ άλλων για το θλιβερό περιστατικό ότι «η Θεσσαλονίκη δέχθηκε κατά διαστήματα το μεγαλύτερο μέρος των εκπατρισθέντων Ποντίων. Είναι προσφυγομάνα και περήφανη που δέχθηκε τους συμπατριώτες μας που εκδιώχθηκαν. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για να σπάσει το απόστημα. Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε πίσω στην εποχή του Γκοτζαμάνη».
Και η Τατιάνα Στεφανίδου, που πήρε την πρωτοβουλία να «μυήσει» στην πολιτική ιστορία του τόπου μας τους τηλεθεατές της εκπομπής της, ξεστόμισε με άνεση: «Ο Γκοτζαμάνης, ο δωσίλογος δηλαδή…»!
Και, εντάξει, όσοι είχαν άγνοια δεν κινδύνεψαν να τους έρθει «ταμπλάς» και θα μπορούν να πιστεύουν εφεξής ότι ο εν λόγω Γκοτζαμάνης ήταν ένας περιβόητος δωσίλογος επί Κατοχής. Υπήρχε βέβαια, αλλά ονομαζόταν Σωτήριος και δεν είχε καμία σχέση με τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης τον Μάιο του ’63. Οσοι, όμως, είχαν την ατυχία να παρακολουθούν την εκπομπή και να γνωρίζουν θα τους ήρθε κόλπος…
Οι δύο φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Λαμπράκη, Σπύρος Κοτζαμάνης και Εμμανουήλ Εμμανουηλίδης, καταδικάσθηκαν τον Δεκέμβριο του 1966 σε πολυετή φυλάκιση και συγκεκριμένα για θανατηφόρο σωματική κάκωση καταδικάστηκαν ο Σπύρος Κοτζαμάνης (11 χρόνια) και ο Εμμανουήλ Εμμανουηλίδης (8,5 χρόνια), ενώ για δατάραξη οικιακής ειρήνης άλλα 8 άτομα, κυρίως «λουλούδια» του παρακράτους.
Ο Σπ. Κοτζαμάνης (1928-1993): Ο οδηγός του τρίκυκλου, Σπύρος Γκοτζαμάνης, ήταν στέλεχος της οργάνωσης του Ξ. Γιοσμά. Με δράση νωρίτερα, όπως ο ίδιος περηφανεύονταν, στην οργάνωση ΕΟΝ του δικτάτορα Μεταξά, στην οργάνωση «Βασιλική Εθνική Νεολαία» (ΒΕΝ) επί Κατοχής, καθώς και στην οργάνωση «Εθνική Αντίστασις», που χρηματοδοτούνταν από τα κρατικά μυστικά κονδύλια και της οποίας αρχηγός ήταν ο Φον Γιοσμάς. Πέθανε στις 3 Απριλίου 1993 από ανακοπή καρδιάς.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου