Thursday, 25 April, 2024

Ε όχι! Βγήκε σε διαγωνισμό από το ΤΑΙΠΕΔ η αγορά Μοδιάνο Θεσσαλονίκης!

Μέχρι τις 10 Οκτωβρίου η προθεσμία για την κατάθεση προσφορών. Ενδιαφέρον από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και από γαλλικό fund

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Τρίτη ο πλειοδοτικός διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση της αγοράς Μοδιάνο στην καρδιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ, καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση προσφορών για την αξιοποίηση εξ’ αδιαιρέτου του 43,63% του διατηρητέου κτηρίου συνολικού εμβαδού 2.510 τμ. είναι η 10η Οκτωβρίου.

Παρά το περίπλοκο ιδιοκτησιακό καθεστώς της στοάς, καθώς το υπόλοιπο 56,37% ανήκει σε 61 συνιδιοκτήτες η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ εκτιμά ότι θα υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη ενδιαφέρον έχει εκφράσει ήδη ένα γαλλικό fund.

Επίσης, ζωντανό παραμένει το ενδιαφέρον του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για την αγορά Μοδιάνο. Όπως τόνισε στη Voria.gr ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, το Επιμελητήριο θα αναθέσει άμεσα την εκπόνηση της οριστικής μελέτης για την απόκτηση του 43,63% της Στοάς Μοδιάνο, προκειμένου το ΔΣ του ΕΕΘ να αποφασίσει για τη συμμετοχή ή μη στον διαγωνισμό. Σε κάθε περίπτωση, από τις προμελέτη που έχει στα χέρια του ο κ. Ζορπίδης προκύπτει ότι το ύψος των κεφαλαίων που θα απαιτηθούν για την αγορά είναι εντός των δυνατοτήτων του Επιμελητηρίου. Ο ίδιος εξέφρασε εκ νέου την επιθυμία του Επιμελητηρίου να συνεργαστεί με τον δήμο Θεσσαλονίκης σε αυτό το εγχείρημα.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μπουτάρης στο παρελθόν είχε εμφανιστεί θετικός για συνεργασία, ωστόσο, θέτει κάποιες προϋποθέσεις και συγκεκριμένα η χρηματοδότηση να γίνει από το ΕΕΘ και παράλληλα να δρομολογηθεί και η υλοποίηση της μελέτης για τα οθωμανικά λουτρά στα Λουλουδάδικα.

Η Αγορά Μοδιάνο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1922 και ολοκληρώθηκε το 1930 από τον αρχιτέκτονα Ελί Μοδιάνο. Στα πρότυπα των αγορών του Παρισιού, ήταν η πρώτη οργανωμένη κλειστή αγορά αυτού του είδους. Πρόκειται για μια σταυροειδούς σχήματος κατασκευή με πολλές διεξόδους τόσο στην Οδό Βασιλέως Ηρακλείου όσο και στην Ερμού. Τμήμα της οροφής του όλου συγκροτήματος είναι κατασκευασμένο από γυαλί και μέταλλο ενώ τα γυάλινα φατνώματα αφήνουν το φυσικό φως να περνά.

Επί της διαδικασίας

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2016 λήγει η προθεσμία για τον σχολιασμό του Σχεδίου Σύμβασης για την Αγοραπωλησία Μετοχών. Στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η ανάρτηση του Τελικού Σχεδίου Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 λήγει η προθεσμία για την υποβολή ερωτημάτων σχετικά με την πρόσκληση Υποβολής Προσφορών και τον Διαγωνισμό.

Στις 10 Οκτωβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής Προσφοράς. Σημειώνεται ότι για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 500.000 ευρώ.

voria.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου