Thursday, 28 March, 2024

Επίθεση Ρουβίκωνα στο ΣτΕ – Γυαλιά καρφιά και… φυσικά, καμία σύλληψη!

Στο ΣτΕ εισέβαλαν το απόγευμα της Δευτέρα περίπου 50-70 άτομα την ώρα που ήταν σε πλήρη εξέλιξη η συζήτηση της Ολομέλειας για τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου.
Οι ίδιοι είπαν στο μοναδικό φρουρό που ήταν σκοπός έξω από το κτίριο ότι είναι μέλη του Ρουβίκωνα και τον απείλησαν:
«Ρουβίκωνας, κάτσε εκεί που είσαι και μη σηκωθείς από τη θέση σου» του είπαν και άρχισαν τους βανδαλισμούς.
Οι εισβολείς ήταν χωρισμένοι σε δύο ομάδες. Οι περισσότεροι έμειναν απ’ έξω και περίπου 10 μπήκαν στο προαύλιο και στην είσοδο του ΣτΕ και πέταξαν μπογιές, μπουκάλια μπύρας, έσπασαν τζαμαρίες και έκαναν ζημιές στο μηχάνημα της εισόδου που ελέγχει για μεταλλικά αντικείμενα.
Λίγο αργότερα, την ευθύνη για την εισβολή στο ΣτΕ ανέλαβαν από κοινού οι οργανώσεις Ρουβίκωνας, Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας και Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης,
Με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, ανέφεραν ότι πραγματοποίησαν συμβολική επίθεση στο κτίριο του ΣτΕ λόγω της απόφασης του, που έκρινε “συνταγματικό” τον νόμο Κατρούγκαλου για μείωση των συντάξεων.
Αίσθηση ωστόσο προκαλεί η πληροφορία, ότι τρεις ώρες νωρίτερα, ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, με ανάρτησή του στα social media είχε ενδεχομένως προαναγγείλει την επίθεση κατά του ΣτΕ.
«Μόλις μας έγινε ενημέρωση από τη συνήγορό μας. Ασκήθηκε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης στη Σύρο. Θα δικαστούν οι σύντροφοί μας ξανά. Το μήνυμα ελήφθη και θα απαντηθεί» έγραψε το εν λόγω στέλεχος του Ρουβίκωνα αναφερόμενος στην υπόθεση εισβολής της συλλογικότητας στο δημαρχείο της Τήνου.
ΝΔ: Κατάπτυστη πολιτική επιλογή η ανοχή της δράσης του
Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σχολίασε το «ντου» των αναρχικών ομάδων στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο:
«Μετά την έφοδο του Ρουβίκωνα ακόμη και στο Σ.τ.Ε. δεν έχει πια σημασία αν τα μέλη του δρουν με την ανοχή του Μαξίμου ή με τον εσκεμμένο αφοπλισμό της αστυνομίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Όταν ο δήμαρχος Τήνου μηνύει και συλλαμβάνονται επί τόπου οι Ρουβίκωνες, η ανοχή της δράσης τους από την κυβέρνηση είναι προφανές ότι οφείλεται σε μια κατάπτυστη πολιτική επιλογή που επέφερε απόψε ακόμη και ευθεία απειλή προς τη Δικαιοσύνη».
Κίνημα Αλλαγής: Οι Ρουβίκωνες συνεχίζουν ανενόχλητοι
«Φτάνει πια, ανοχή τέλος» τονίζει το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του μετά το νέο χτύπημα του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ.
«Οι Ρουβίκωνες συνεχίζουν ανενόχλητοι τις επιθέσεις τους. Μετά τις πρεσβείες σειρά είχε το Συμβούλιο της Επικρατείας» σημειώνει το ΚΙΝΑΛ και κατηγορεί την ηγεσία του υπ. Προστασίας του Πολίτη: «Ο ανύπαρκτος υπουργός κ. Τόσκας και η κυβέρνηση παρακολουθούν από διακριτική απόσταση για να μην διαταράξουν τη δράση των χαϊδεμένων παιδιών τους. Η χώρα μοιάζει παραδομένη στη βία ακραίων στοιχείων, που δέρνουν προπηλακίζουν, εισβάλλουν σε δημόσια κτίρια. Φτάνει πια, ανοχή τέλος».
Η συνεδρίαση του ΣτΕ δεν διεκόπη, καθώς οι εισβολείς δεν ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο, αλλά προξένησαν τις ζημιές στην είσοδο του κτιρίου και αποχώρησαν προς τα Εξάρχεια.
Ο σκοπός αστυνομικός ενημέρωσε το κέντρο της Άμεσης Δράσης και στο σημείο έχει μεταβεί η αστυνομία και αναζητά τους υπόπτους. Προς το παρόν δεν έχει αναφερθεί καμία σύλληψη ή προσαγωγή.
iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου