Friday, 29 March, 2024

Ελεύθερος χωρίς εγγύηση ο Γεωργιανός που σκότωσε τους δύο νέους στα Χανιά

Δεν τον θεώρησαν ύποπτο φυγής παρά το γεγονός ότι δεν έχει οριστεί δικάσιμος – Δεν επιβλήθηκε καν εγγύηση

Ο Γεωργιανός που σκότωσε την 20χρονη Στέλλα και τον 19χρονο Γιάννη στα Κουνουπιδιανά φέρεται να δήλωσε ότι η άτυχη κοπέλα έσκυψε στο δρόμο για να πιάσει το σκυλάκι της
Ελεύθερος χωρίς να οριστεί καν εγγύηση αφέθηκε ο 20χρονος ξενοδοχοϋπάλληλος από τη Γεωργία, ο οποίος την προηγούμενη Πέμπτη παρέσυρε με το αυτοκίνητό του και σκότωσε την 20χρονη Στέλλα και τον 19χρονο Γιάννη, στα Κουνουπιδιανά Χανίων.
Ο μοναδικός περιοριστικός όρος που επιβλήθηκε στον 20χρονο Γεωργιανό – μέχρι να ολοκληρωθεί η δικογραφία της υπόθεσης και να οριστεί τακτική δικάσιμος- είναι η υποχρέωση της εμφάνισης στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα μία φορά κάθε δίμηνο!
Υπενθυμίζεται πως ο άνδρας από τη Γεωργία κατείχε άδεια ικανότητας οδηγού η οποία όμως είχε ισχύ μόνο για την πατρίδα του και όχι για την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη, άρα δεν έπρεπε να οδηγεί!
Αναφερόμενος στο πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα που έχασαν τη ζωή τους η Στέλλα και ο Γιάννης, ο 20χρονος Γεωργιανός ισχυρίστηκε -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι το κακό έγινε όταν η άτυχη κοπέλα ξαφνικά έσκυψε στο δρόμο για να πιάσει το σκυλάκι της…
Μάλιστα, ο Γεωργιανός φέρεται να έχει υποστεί κλονισμό από τις συνέπειες των πράξεων του, ενώ για μια ακόμη φορά ισχυρίστηκε πως δεν είδε τα δύο παιδιά που κινούνταν κατά μήκος του δρόμου με το σκυλάκι της αδικοχαμένης Στέλλας.
Μέσω του δικηγόρου του ο νεαρός οδηγός ζήτησε συγγνώμη για την τραγωδία που προκάλεσε.
Σε βάρος του ο εισαγγελέας Χανίων είχε ασκήσει δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και για διατάραξη ειρήνης συγκοινωνιών.
Το τραγικό τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν από τις 7:00 το πρωί της Πέμπτης, πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του Πολυτεχνείου Κρήτης, τη στιγμή που οι δύο νέοι, έκαναν βόλτα το σκυλάκι τους.
Ξαφνικά, το αυτοκίνητο που κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα έπεσε πάνω στα δύο παιδιά, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της 20χρονης Στέλλας, η οποία ξεψύχησε ακαριαία.
Ο 19χρονος Γιάννης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χανίων, σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, όπου λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.
Τι λέει ο συνήγορός του στο protothema.gr
«Είναι τόσο σοκαρισμένος που δεν θυμάται τις ακριβείς συνθήκες που έγινε το δυστύχημα. Αυτό που λέει συνεχώς είναι ότι έγιναν τα πράγματα τόσο γρήγορα που δεν μπορεί να θυμηθεί. Μετά το περιστατικό παρέμεινε στον τόπο του δυστυχήματος όπου ήρθαν οι Αρχές και ακολούθησε ότι ακολούθησε», τόνισε στο protothema.gr o συνήγορος υπεράσπισης του 20χρονου, Κωνσταντίνος Γκάζης.
Σύμφωνα και πάλι με τον κ. Γκαζή ο 20χρονος δεν είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. «Με την μέθοδο της εκπνοής αέρα – η αιμοληψία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα – ήταν ένα πολύ μικρό ποσοστό που δεν επηρέαζε σε καμία περίπτωση την οδηγική του ικανότητα και δεν ήταν και παράνομο γιατί δεν ήταν πάνω από το όριο», εξηγεί.
Τέλος, σε ότι έχει να κάνει με την άδεια οδήγησής του ο δικηγόρος τονίζει πως: «Αυτό είναι ένα θέμα που θα διερευνηθεί περαιτέρω. Έχει νόμιμο δίπλωμα από την Γεωργία και εμείς υποστηρίζουμε ότι το δίπλωμά του βρίσκεται σε ισχύ και στην Ελλάδα. Εμείς θεωρούμε ότι με βάση της σύμβαση της Βιέννης, ισχύει η αναγνώριση διπλωμάτων».
protothema

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου