Thursday, 28 March, 2024

Δολοφόνησαν 90χρονο και λήστεψαν άλλους πέντε ηλικιωμένους

Ένα χρόνο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό ενός ηλικιωμένου που υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του, και αφού στο μεταξύ είχαν διαπράξει άλλες πέντε εξαιρετικά βίαιες ληστείες

με θύματα κυρίως ηλικιωμένους και πλήθος διαρρήξεων στην ακριτική περιοχή του Πωγωνίου Ιωαννίνων, ένας από τους τέσσερις ιδιαίτερα σκληρούς Αλβανούς κακοποιούς έπεσε στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας.
Σε βάρος του 25χρονου Αλβανού και των άλλων τριών ομοεθνών του που συμπλήρωναν την αδίστακτη συμμορία είχε εκδώσει εντάλματα σύλληψης ο ανακριτής Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, καθώς είχαν ταυτοποιηθεί από τους ειδικούς του τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου. Έτσι, συνελήφθη την Κυριακή του Πάσχα με μια αιφνιδιαστική επιχείρηση ειδικής ομάδας αστυνομικών της Ασφάλειας στην περιοχή Κτίσματα.
Οι αλλοδαποί κακοποιοί εισέβαλαν στα σπίτια των θυμάτων τους παραβιάζοντας πόρτες, μπαλκονόπορτες ή παράθυρα, συνήθως με καλυμμένα πρόσωπα, τα ακινητοποιούσαν απειλώντας τα με μαχαίρια και κυνηγετικό όπλο, τα ξυλοκοπούσαν χωρίς έλεος με ξύλινα ρόπαλα τραυματίζοντάς τα και στη συνέχεια τα έδεναν και τα φίμωναν για να ψάξουν ανενόχλητοι όλα τα δωμάτια, από τα οποία άρπαζαν κυρίως χρήματα και ηλεκτρικές συσκευές.
Σε μία από τις ληστείες που διέπραξαν τις τελευταίες ημέρες του Απριλίου 2017 στο Κεράσοβο, το 90χρονο θύμα τους από το οποίο άρπαξαν 750 ευρώ δεν συνήλθε ποτέ από τα άγρια χτυπήματα που δέχθηκε στο κεφάλι και ξεψύχησε πέντε μήνες αργότερα! Πρωταφανούς βιαιότητας χτυπήματα είχε δεχθεί και μια γριούλα ηλικίας 100 χρόνων, όταν την έδεσαν και τη φίμωσαν μέσα στο σπίτι της στην Λίμνη Πωγωνίου απ’ όπου άρπαξαν 240 ευρώ, στις 17 Μαΐου 2017.
Με τον ίδιο τρόπο, οι αδίστακτοι κακοποιοί είχαν τραυματίσει, δέσει και φιμώσει μια 83χρονη στο Κεράσοβο την 1η Ιουνίου 2017 για να της πάρουν 80 ευρώ και ένα κινητό. Ακόμη, στις 8 ιουλίου είχαν εισβάλει στο σπίτι ενός ηλικιωμένου ζευγαριού στην Περίβλεπτο και είχαν χτυπήσει την 79χρονη γυναίκα για να κλέψουν 420 ευρώ, ενώ στην ίδια περιοχή είχαν χτυπήσει μια 88χρονη που επέστρεφε από την εκκλησία αλλά δεν είχε πάνω της κάτι αξίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέλη της συμμορίας δεν δίσταζαν να χτυπήσουν ακόμη και ομοεθνείς τους, όπως έκαναν την 1η Ιουλίου σε δυο άνδρες που περίμεναν σε στάση λεωφορείου στα Κτίσματα και τους άρπαξαν 20 ευρώ και 500 λεκ.
Από την προανάκριση εξακριβώθηκε ότι οι δράστες εμπλέκονται και σε μια σειρά διαρρήξεις και απόπειρες κλοπής σε σπίτια και ένα σχολείο στις περιοχές Μαυρονόρος, Κεράσοβο, Πωγωνιανή, Λίμνη, Κρύα και Κάτω Λαψίστα Ιωαννίνων, απ’ όπου είχαν αρπάξει μεγάλα χρηματικά ποσά, ένα κυνηγετικό όπλο, τα κλειδιά ενός σπιτιού, μια τηλεόραση και ένα ηχοσύστημα.
Σε βάρος των μελών της σπείρας σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία από την οποία επήλθε θανάσιμος τραυματισμός από ιδιαίτερα επικίνδυνους δράστες και με ιδιαίτερη σκληρότητα, ληστείες κατά συναυτουργία και συρροή, διακεκριμένες κλοπές κατ΄ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη είσοδο στη χώρα κατά περίπτωση. Ο 25χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να συλληφθούν οι συνεργοί του και να διαλευκανθεί πλήρως η δράση τους.
πρώτο θέμα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου