Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Διαμαρτυρίες για τη μείωση προστίμων για οδήγηση στη ΛΕΑ

Tην αντίθεσή του στη μείωση προστίμων για όσους κινούνται στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ) εκφράζει ο «Πανελλαδικός Σύλλογος SOS

Τροχαία Εγκλήματα».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Να ανακληθεί άμεσα η πρόταση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για μείωση των προστίμων για όσους κινούνται στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης ή παρεμποδίζουν Ασθενοφόρα και Πυροσβεστική. Η φτώχεια δεν θα γίνει πρόσχημα επιβράβευσης της Κοινωνικής Αναλγησίας. Ανάμεσα στις θεωρούμενες «μη σοβαρές παραβάσεις» κατα τους ιθύνοντες και η παρεμπόδιση οχημάτων επειγόντων, η κατάληψη της Λωρίδας ‘Έκτακτης Ανάγκης και πολλές άλλες ιδιαίτερα σημαντικές για την ζωή των άλλων, και όχι του «φτωχοποιημένου» παραβατικού οδηγού.

Ενδεικτικά η πρόταση περιλαμβάνει μείωση των προστίμων:

Από 200 ευρώ σε 100 και αν πληρωθούν εντος 10ημερου σε 50, για Κίνηση σε Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, για όσους δηλαδή καταλαμβάνουν την Λωρίδα που είναι φτιανμένη για αποκλειστική χρήση απο το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική και τη Τροχαία γεγονός που εγγυάται την καθυστέρηση όλων των παραπάνω στην επιτέλεση του έργου τους πράγμα που συνήθως έχει άμεσα να κάνει με την τελική έκβαση μιας τροχαίας σύγκρουσης, μιας πυρκαγιάς μιας αιφνίδιας νόσου κλπ.

Από 150 ευρώ σε 100 και αν πληρωθούν εντός 10ημερου σε 50, για παρεμπόδιση αυτοκινήτων άμεσης ανάγκης (ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική κλπ) ή ακολούθηση αυτοκινήτων άμεσης ανάγκης. Πρόκειται για την γνωστή κατηγορία φτωχοποιημένων – φτωχών τω πνεύματι- οδηγών που προπορεύονται ενός οχήματος με σειρήνα (ή το ακολουθούν πατητοί) για να εκμεταλλευτούν το άνοιγμα του δρόμου από τους άλλους οδηγούς. Παρεμποδίζουν τα οχήματα επειγόντων και έχουν αυξημένη πιθανότητα να προκαλέσουν τροχαίο».

Eπίσης ο σύλλογος τονίζει πως: «Παραδόξως», το ΕΚΑΒ δεν έχει την ίδια γνώμη και προσπαθεί με βίντεο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για το θέμα».

ert

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου