Saturday, 20 April, 2024

Δημοσκόπηση MRB: Διαφωνούν οι Έλληνες με τη νομική αλλαγή φύλου

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε έρευνα της MRB διαφωνεί με την νομική αλλαγή φύλου κυρίως για άτομα κάτω των 17 ετών  θεωρεί ακατάλληλη την χρονική στιγμή που περνάει η ρύθμιση ενώ μεγάλο ποσοστό επικρίνει και την στάση της εκκλησίας

Αντωνόπουλος Γιώργος Αντωνόπουλος Γιώργος
Σε πανελλαδική έρευνα της MRB που διενεργήθηκε μεταξύ 6 και 9 Οκτωβρίου και στο ερώτημα αν πρέπει να υπάρξει νομική αλλαγή φύλου για άτομα άνω των 17 ετών, το 58,6% απάντησε «σίγουρα/μάλλον διαφωνώ και το 39,3% «σίγουρα/μάλλον συμφωνώ» ενώ ένα 2,1% επέλεξε Δεν ξέρω/ δεν απαντώ.
Το 71,7% απάντησε ότι διαφωνεί με την νομική αλλαγή φύλου γα άτομα 15 ετών

Στο ερώτημα αν πρέπει να υπάρξει νομική αλλαγή φύλου για άτομα 15-17 ετών το ποσοστό που διαφωνεί είναι ακόμη υψηλότερο. Το 71,7% απάντησε ότι σίγουρα/μάλλον διαφωνεί έναντι μόλις 26,7% που σίγουρα/μάλλον συμφωνεί.

Οτι δεν είναι κατάλληλη στιγμή έκρινε το 72,4% έναντι μόλις 23,8% που συμφώνησε και 3,8% που επέλεξε Δεν Ξέρω/Δεν απαντώ.

‘Ανδρες και νέοι πλειοψηφία ήταν κυρίως όσοι διάκεινται αρνητικά είναι άνδρες αλλά και νέοι όπως είπε ο δ/νων σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος.Αίσθηση επίσης προκάλεσε η απάντηση της κοινή γνώμης στην στάση που τήρησε η Εκκλησία. Το 51,4% απάντησε ότι συμφωνεί με αυτή, ωστόσο ένα ιδιαίτερα αξιοσημείωτο ποσοστό της τάξης του 44,2% την έκρινε αρνητικά

dikaiologitika

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου