Friday, 26 April, 2024

Δεν αυξάνονται τα διόδια στην Εγνατία οδό (προς το παρόν)

Με διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργού Μεταφορών, διαβεβαιώνεται πως οι κάτοικοι των ομορων της Εγνατίας οδού περιοχών, οι άνεργοι και τα ΑμεΑ εξαιρούνται από την καταβολή διοδίων

Συνεχίζει προς το παρόν να μην ισχύει νέα αύξηση στην καταβολή τους, αλλά ίσως αυτό να είναι θέμα ημερών…
Με διευκρινιστική εγκύκλιο το Υπουργείο Μεταφορών τονίζει πως προς το παρόν δεν θ αυξηθούν τα διόδια
Μπορεί όπως όλα δείχνουν να υπάρξουν νέες αυξήσεις στα διόδια από την 1η Ιανουαρίου, όμως σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, σε ότι αφορά τουλάχιστον την Εγνατία Οδό ΑΕ παραμένουν σε ισχύ οι απαλλαγές και εξαιρέσεις για τα ΑμεΑ και τους κατοίκους των όμορφων στην Εγνατία Οδό περιοχών όπως και για τους ανέργους.
Παράλληλα δεν αλλάζει από την Πρωτοχρονιά η Τιμολογιακή Πολιτική τελών – διοδίων και ως εκ τούτου δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού.
Συγκεκριμένα, σε χθεσινή Εγκύκλιο του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη, την οποία απέστειλε στην Εγνατία Οδό Α.Ε., υπογραμμίζεται πως «εξακολουθούν να ισχύουν και μετά την 1η Ιανουαρίου 2019 οι υφιστάμενες σήμερα απαλλαγές από την καταβολή διοδίων – τελών στους Σταθμούς Διοδίων της Εγνατίας Οδού και των κάθετων αξόνων αυτής». Οι απαλλαγές αφορούν Ι.Χ ιδιωτικά ή Ι.Χ επαγγελματικά οχήματα κατοίκων όμορων περιοχών, ανέργων και ΑμεΑ.
Διευκρινίζεται δηλαδή, πως παραμένουν σε ισχύ οι διατάξεις για τις εξαιρέσεις, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών της 27ης Νοεμβρίου 2017, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την Απόφαση της 15ης Δεκεμβρίου 2017.
Στην Εγκύκλιο αναφέρεται επίσης ότι, οι απαλλαγές από την υποχρέωση καταβολής διοδίων θα παραμείνουν σε ισχύ είτε μέχρι να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων, είτε έως ότου εγκριθεί από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG- MOVE) η νέα Τιμολογιακή Πολιτική διοδίων της Εγνατίας Οδού.
Αυξήσεις διοδίων σε όλους τους κάθετους άξονες της Εγνατίας οδού;

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου