Thursday, 28 March, 2024

Δίωξη για κακούργημα στους έξι από τους 19 συλληφθέντες στα επεισόδια για το Πολυτεχνείο

Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθούν αύριο έξι από τους συλληφθέντες των χθεσινών επεισοδίων στο Πολυτεχνείο.
Οι έξι κατηγορούνται για το αδίκημα της έκρηξης που είναι κακούργημα, καθώς και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Επτά άτομα αναμένεται να οδηγηθούν στο αυτόφωρο προκειμένου να δικαστούν για τα πλημμελήματα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξη κοινής ειρήνης και αντίσταση κατά της αρχής.
Αφέθηκαν ελεύθεροι τρεις ανήλικοι, ενώ οι υπόλοιποι τρεις νοσηλεύονται.
Για μία ακόμη χρονιά, τα επεισόδια που ξέσπασαν μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο αμαύρωσαν την επέτειο.
Τα Εξάρχεια μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, το βράδυ του Σαββάτου, καθώς ομάδες κουκουλοφόρων εκσφενδόνιζαν βόμβες μολότοφ, πέτρες, ακόμη και φωτοβολίδες ευθείας βολής προς τους αστυνομικούς, ενώ τα ΜΑΤ απαντούσαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.
Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 19 ατόμων. Αρχικά, έγιναν 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ αργότερα συνελήφθησαν άλλα 6 άτομα, στην περιοχή των Εξαρχείων. Οι 19 συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Επιπλέον, τραυματίστηκαν ελαφρά τρία άτομα.
Εμπόλεμη ζώνη θύμιζαν τα Εξάρχεια
Επεισόδια αρχικά ξέσπασαν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, έξω από τη ΓΑΔΑ, ενώ στη συνέχεια το πολεμικό σκηνικό μεταφέρθηκε στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο. «Οδομαχίες» γίνονταν στις οδούς Στουρνάρη, Τοσίτσα και είχαν στηθεί «οδοφράγματα» στην Πατησίων, ενώ οι κουκουλοφόροι έκαψαν και μία ελληνική σημαία.

Εστίες φωτιάς υπήρχαν και μέσα στο Πολυτεχνείο, όπου ήταν ταμπουρωμένοι κάποιοι και πετούσαν συνεχώς βόμβες μολότοφ, ενώ επιστρατεύθηκε το υδροφόρο όχημα της αστυνομίας, που έκανε συνεχείς ρίψεις νερού.
Επεισόδια σημειώθηκαν όμως τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Πάτρα.
Στη Θεσσαλονίκη, τα επεισόδια ξέσπασαν κοντά στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, στην οδό Εγνατία, και συγκεκριμένα μπροστά στο Παλαί Ντε Σπορ.
Κουκουλοφόροι μπήκαν στη Σχολή μετά το τέλος της πορείας, έσπασαν αντικείμενα κι έστησαν οδοφράγματα, ενώ πετούσαν βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, που απαντούσαν με χρήση χημικών. Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ έγιναν 14 προσαγωγές. Από αυτές μία μετατράπηκε σε σύλληψη.
Κουκουλοφόροι εκτόξευαν βόμβες μολότοφ προς τα ΜΑΤ
Στην Πάτρα, επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο της πόλης. Κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, που απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου- λάμψης. Εγιναν πέντε προσαγωγές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα tempo24.
Φωτογραφίες: EUROKINISSI – iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου