Tuesday, 16 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Δήμαρχος Βόλβης: «Σε 400 ενοικιαζόμενα δωμάτια θα φιλοξενηθούν 1.200 πρόσφυγες από τη Μόρια»

Στην εκπομπή «Εδώ Θεσσαλονίκη» μίλησε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας

“Έχουν φθάσει πριν δύο μέρες περί τους 80 πρόσφυγες από τη Μόρια και σήμερα περιμένουν την άφιξη περί των 400 ατόμων” ενημερώνει ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, μέσω του Alpha 96,5, για τη μεταφορά προσφύγων από τη Μόρια της Λέσβου προς την ενδοχώρα.

Το πρωί της Τρίτης, 25/9, 462 πρόσφυγες έφτασαν με πλοίο της γραμμής στον Πειραιά και από εκεί ξεκίνησε η μεταφορά τους με λεωφορεία προς το δήμο Βόλβης. Οι πρόσφυγες θα διαμείνουν “σε καταλύματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια” στον οικισμό των Λουτρών της Νέας Απολλωνίας τα οποία ανήκουν σε επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, εξηγεί ο κ. Λιάμας. Πρόκειται για περίπου 400 δωμάτια στην περιοχή, τα οποία θα φιλοξενήσουν 1.000 με 1.200 άτομα, κατά δήλωση του κου Λιάμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “τα μισθωτήρια που έγιναν είναι για επτά μήνες” χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα από την πλευρά της Πολιτείας για το τι μέλλει γενέσθαι μετά το πέρας του εν λόγω χρονικού διαστήματος, σπεύδει να συμπληρώσει ο δήμαρχος Βόλβης. Σε ό,τι αφορά την καθημερινότητα των προσφύγων στη Βόλβη, “την οργάνωση και τη λειτουργία θα την έχει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και η σίτισή τους θα γίνεται με κουπόνια”, αναφέρει ο κ. Λιάμας.

Ερωτηθείς τι συμβαίνει στη δομή φιλοξενίας στο Βαγιοχώρι, ο δήμαρχος Βόλβης σημειώνει ότι αυτή ξαναλειτούργησε στις αρχές του καλοκαιριού του 2018 και υπενθυμίζει την αντίθεση του δήμου καθώς εκεί υπάρχουν μόνο σκηνές και “οι συνθήκες για τους πρόσφυγες ήταν απάνθρωπες. Ελπίζουμε να μην επαναληφθεί μιας και η δέσμευση της Πολιτείας ήταν ότι θα λειτουργήσει μέχρι τέλος Οκτωβρίου”.

Επιπλέον, “420 άτομα, εκ των οποίων τα 180 παιδιά” διαβιούν αυτή τη στιγμή στη δομή φιλοξενίας του Βαγιοχωρίου, αριθμός ο οποίος αγγίζει τη μέγιστη χωρητικότητά της δηλώνει ο δήμαρχος Βόλβης.

Ηχητικό απόσπασμα: http://www.alpha965.gr/?p=124557

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου