Saturday, 27 April, 2024

Γιώργος Αμυράς: Οι εκλογές θα είναι η τελευταία σταγόνα

Γιώργος Αμυράς: Οι εκλογές θα είναι η τελευταία σταγόνα

«Υπάρχει πρόβλημα κυβερνησιμότητας στη χώρα εξαιτίας των εσωκομματικών προβλημάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να βρει τρόπο να λυθεί αυτό το πρόβλημα καθώς η κήρυξη εκλογών αυτή τη στιγμή θα ήταν η σταγόνα που θα ξεχείλιζε τον κουβά των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε» είπε ο βουλευτής Β’ Αθήνας με το Ποτάμι Γιώργος Αμυράς στην εκπομπή ΕΡΤ Focus με την Εμμανουέλα Αργείτη και τον Γιάννη Σκάλκο.

Ο βουλευτής τόνισε ότι «έχουμε μεγάλο εθνικό πλούτο σε αυτή τη χώρα, αλλά υπάρχουν και παράδοξα. Ενώ είμαστε η 3η παγκόσμια δύναμη στην παραγωγή ελαιόλαδου, στα όσπρια η αυτάρκειά μας καλύπτει το 35% των αναγκών μας. Για να αξιοποιηθεί στο βέλτιστο αυτός ο πλούτος χρειάζεται ένα σωστό πλάνο και ένας οδικό χάρτη για το πώς θα κινηθούμε ως χώρα».

Ερωτώμενος για το αν θα πρέπει να κληθεί ο κ. Βαρουφάκης στην εξεταστική επιτροπή για τα Μνημόνια, ο κ. Αμυράς είπε «όταν συγκροτήθηκε η εξεταστική επιτροπή είχα τοποθετηθεί τονίζοντας ότι πρέπει να διερευνήσουμε για ποιο λόγο δεν είμαστε ακόμα ικανοί να βγούμε από τα μνημόνια. Εφόσον είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε και τρίτο Μνημόνιο, θα πρέπει είτε να επεκταθεί η διερεύνηση και στο σήμερα ή σε περίπτωση άρνησης, να αναστείλει η εξεταστική επιτροπή τις εργασίες τις μέχρι τον Οκτώβρη ώστε να υπογραφεί η συμφωνία με την Ευρώπη και να βρεθεί ένα σημείο ισορροπίας».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου