Friday, 26 April, 2024

Γιατί το όνομα Μακεδονία δεν πρέπει να δοθεί στα Σκόπια

Το σάπιο πολιτικό σύστημα  δια μέσω των ιερατείων των τραπεζών, της  πολιτικής και των κομμάτων,  χωρίς να λογοδοτούν στο λαό, όπως πρέπει σε μια πραγματική δημοκρατία

και όχι δημοκρατία κατ’ επίφαση,  αφού πούλησε όλο το δημόσιο  και φυσικό πλούτο της χώρας μας στο νεοταξικό κεφάλαιο,  (βλ. ΤΑΙΠΕΔ), τώρα βιάζεται να πουλήσει και το όνομα της  Μακεδονίας στα Σκόπια, (μεγαλύτερη παραχάραξη στην Ιστορία).  Μια επιλογή που απευχόμαστε να πραγματοποιήσει η σημερινή   κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι δηλώσεις Τσίπρα για σύνθετη ονομασία ergaomnes είναι εντελώς ξεπερασμένη πλέον από τα γεγονότα, καθώς δεν απαντάει σε δύο βασικά ζητήματα: τις επεκτατικές βλέψεις των σκοπιανών έναντι της Βόρειας Ελλάδας συνολικά και το ζήτημα του ονόματος που τις εκφράζει και τις επισημοποιεί. Η αναφορά επίσης του πρωθυπουργού πως θα προταχθεί το ζήτημα του αλυτρωτισμού είναι επίσης ασαφής, καθώς δεν προσδιορίζεται πώς θα διασφαλιστεί κάτι τέτοιο. Με αλλαγή των ονομάτων  λεωφόρων των Σκοπίων;

Θα πρέπει να κατανοήσουν  οι νεοταξίτες πολιτικοί, από όπου κι αν προέρχονται, το ζήτημα του ονόματος δεν είναι ζήτημα εθνικιστικής ρομαντικής εμμονής , όπως πάει να το περάσει η σημερινή άκρως νεοταξική κι επικίνδυνη  κυβέρνηση με τα παπαγαλάκια –δημοσιογράφους που την υπηρετούν.

Το όνομα είναι το όχημα του ιμπεριαλισμού, η καρδιά του αλλυτρωτισμού των Σκοπιανών διότι θα τους δώσει την ευκαιρία στη συνέχεια να εγείρουν θέμα Μακεδονικού Έθνους, με πολλούς ανιστόρητους , δυστυχώς κι εντός   Ελλάδας, οι οποίοι αυτή τη στιγμή χαίρονται κρυφίως, παρόλο επίσης που γνωρίζουν οι Σλάβοι ότι δεν έχουν καμιά σχέση με τη Μακεδονία( Γκλικόρωφ και βέβαια χιλιάδες άλλες σελίδες ιστορίας).  Βέβαια είναι τεράστιο λάθος της κυβέρνησης να εμμένει στο σύνταγμα, το οποίο στο τέλος οι Σκοπιανοί μπορούν να το αλλάξουν και φυσικά μετά κάποια χρόνια να το ξαναλλάξουν, καθώς θα το χρησιμοποιήσουν κι ως ένδειξη καλής θέλησης, στην διαπραγματευτική  διαδικασία, αρκεί και η Ελλάδα να κάνει πίσω για το όνομα. ΌΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟ ΌΝΟΜΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ. Η κυβέρνηση  δεν πρέπει να υποχωρήσει στο όνομα   ενός κρατιδίου που τελεί υπό διάλυση και υπακούει στα κελεύσματα των Τούρκων.

Το βαριά ασθενές πολιτικό σύστημα, το οποίο παρέδωσε τη χώρα αναίμακτα, (ναι γι’ αυτό μονάχα μπορεί να καυχάται)  έρχεται να προσθέσει στην κοινωνική-οικονομική και πολιτική κρίση, την οποία δημιούργησε εδώ και χρόνια το ίδιο, και την κρίση στα εθνικά μας ζητήματα. Η Αλβανία, όπως και τα Σκόπια, υποκινούμενη από τους Τούρκους και άλλους δυστυχώς «συμμάχους» μας, θέτει ζήτημα τσάμηδων, και πιέζει τον ελληνισμό της Β. Ηπείρου που είναι εντελώς απροστάτευτοι. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε ότι εάν διαθέταμε εθνική στρατηγική ως Κράτος θα μπορούσαμε κι έπρεπε να προστατέψουμε τα αδέρφια μας στη Β. Ήπειρο το 1994.

Μέσα σ’ αυτήν την αστάθεια που δυστυχώς επιδεινώνεται η Ελλάδα θα παραχωρήσει στα Σκόπια τη δυνατότητα να ονομάζονται Μακεδονία και  κατά συνέπεια να εγείρουν και θέμα μακεδονικού έθνους. Δηλαδή κ.Κοτζιά δεν μας φτάνει η αμφισβήτηση της κυριαρχίας στο Αιγαίο και στην Ήπειρο, θα προσθέσουμε σ’ αυτά όλο ικανοποίηση και την Μακεδονία;   Όσοι ενδοτικοί, δήθεν ρεαλιστές πολιτικοί, βιάζονται να υπογράψουν τη συμφωνία, θα προκαλέσουν μια λιβανοποίηση  της Μακεδονίας, άρα μετά την κατάρρευση του άρρωστου πολιτικού συστήματος που έρχεται σύντομα, θα λογοδοτήσουν ως έσχατοι προδότες.

Αυτοί οι δήθεν ρεαλιστές πολιτικοί δεν είναι τίποτα άλλο παρά  αλλοτριωμένα παπαγαλάκια της νεοταξικής αντίληψης για τα έθνη, όπου θεωρούν το έθνος μια πολύ αδύναμη έννοια . Μάλιστα ορισμένοι από αυτούς (Ερικ Χομπσμπαουμ,) δήθεν μέγας Άγγλος ιστορικός , θεωρεί ότι το Ελληνικό έθνος δημιουργήθηκε μετά τη δημιουργία του Ελληνικού κράτους στα 1832. Δυστυχώς αυτούς ακούν και πολλά εγχώρια παπαγαλάκια που θέλουν να αποκαλούνται και διανοούμενοι και έτσι έχουν επηρεάσει πολλούς  πολιτικούς μας (Γ. Κοντογιώργης). Με απλά λόγια στο σημείο αυτό,  θέλουμε να εξηγήσουμε κατά την ταπεινή μας άποψη, πως  διαμορφώνουν οι «ρεαλιστές» πολιτικοί τις απόψεις τους, οι οποίοι εκλαμβάνουν τη λαϊκή αντίδραση ως εθνικιστική γραφικότητα, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για την συνειδητοποίηση ενός σοβαρού εθνικού προβλήματος.

Η ρεαλιστική αντίληψη της κατάστασης θα υποστήριζε ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα απολύτως λόγο να εμπλακεί με τους σκοπιανούς σε συζήτηση για το όνομα. Το ελληνικό συμφέρον επιβάλει την απόλυτη άρνηση στο ζήτημα της χρήσης του ονόματος της Μακεδονίας από τους σκοπιανούς και τον οριστικό τους αποκλεισμό από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Έως ότου δημιουργηθούν οι συνθήκες της πλήρους υποχώρησής τους στο ζήτημα του ονόματος, μια υποχώρηση που με βεβαιότητα θα έρθει.

Με εκτίμηση

Ιωάννης  Καλαϊτζίδης, Μέλος της  συντονιστικής επιτροπής του Πανελλήνιου πατριωτικού Ελληνορθόδοξου κινήματος “ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ”

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου