Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

«Βροχή» μολότοφ στα Εξάρχεια μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο

Δικηγόρος που μένει στην περιοχή τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στο πόδι και μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό» Μολότοφ, φωτοβολίδες, κρότου-λάμψης και δακρυγόνα μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ, αρχικά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και έπειτα στους δρόμους γύρω από το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου

Επεισόδια σημειώθηκαν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας μετά την ειρηνική πορεία για την 44η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ομάδα αντιεξουσιαστών, που κατέβαινε τη λεωφόρο Αλεξάνδρας μετά την ολοκλήρωση της πορείας, συγκρούστηκε με δυνάμεις των ΜΑΤ, πετώντας φωτοβολίδες κατά της διμοιρίας των Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με κρότου-λάμψης και χημικά, ενώ καταδίωξαν τους νεαρούς μέχρι τα Εξάρχεια.

https://www.facebook.com/protothemagr/videos/10155445853227199/

Εκεί, η ένταση και η ρίψη μολότοφ συνεχίστηκε στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, στις οδούς Στουρνάρη και Τοσίτσα, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση δακρυγόνων, για να απαντήσουν στη «βροχή» μολότοφ που δέχονταν από ομάδα περίπου 100 αντιεξουσιαστών.

Οι αντιεξουσιαστές έχουν στήσει οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων, ενώ επεισόδια σημειώνονται και κοντά στην πλατεία Εξαρχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια, η δικηγόρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ δέχτηκε φωτοβολίδα στο πόδι, καθώς πήγαινε προς το σπίτι της, στην οδό Νοταρά.  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο για ναυτική φωτοβολίδα, η οποία δεν έσβηνε ούτε με πυροσβεστήρα, με αποτέλεσμα να σβήσει στο πόδι της! Την γυναίκα, που σφάδαζε από τους πόνους, παρέλαβε ασθενοφόρο και την μετέφερε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Πρώτο θέμα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου