Saturday, 20 April, 2024

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν κατάργηση της «ομολογίας πίστεως» για την απαλλαγή από τα Θρησκευτικά

«Στιγματίζει τα παιδιά», τονίζει η Μπέτυ Σκούφα

«Να αρθεί η ισχύς της εγκυκλίου που υπέγραψε ο Ανδρέας Λοβέρδος δύο 24ωρα πριν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές του Ιανουαρίου και περιλαμβάνει πρόνοιες που εξαναγκάζουν σε “ομολογία” πίστεως για την απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών, ζητούν 9 βουλευτές», όπως τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Μπέτυ Σκούφα.

Σε συνέντευξη της στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο ανέφερε ότι :«είναι ουσιαστικά η τελευταία… παρακαταθήκη Λοβέρδου στο υπουργείο Παιδείας, μόλις δύο ημέρες πριν την αποχώρησή του με την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ηγεσία της χώρας, κάτι που γεννά ερωτηματικά». Και πρόσθεσε: «Η χορήγηση απαλλαγής ήταν ήδη πιεστική, ασφυκτική ως διαδικασία, προβληματίζοντας τους γονείς για το αν θα στιγματίσει το παιδί και τους ίδιους.

Με την συγκεκριμένη εγκύκλιο το θέμα του ελέγχου των θρησκευτικών πεποιθήσεων έγινε πιο έντονο, καθώς υπάρχει μία σημαντική διαφορά ως προς το ότι ο διευθυντής θα πρέπει να ελέγξει την τεκμηρίωση των αναφερόμενων λόγων για την  απαλλαγή, την υπεύθυνη δήλωση των γονέων, το αν ισχύουν οι λόγοι που αναφέρονται.

Ουσιαστικά, δηλώνεται ότι οι γονείς δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, αλλά π.χ. μουσουλμάνοι, άθεοι, κτλ. Δεν είναι μία απλή δήλωση ότι κάποιος δεν θέλει να παρακολουθήσει το παιδί του τα θρησκευτικά, πρέπει να ομολογήσει το δικό του θρήσκευμα ή την αθεΐα».

«Ένα ακόμη επικίνδυνο στοιχείο είναι το γεγονός ότι αυτή η δήλωση διαφορετικής πίστης ή αθεΐας συνοδεύει το παιδί τόσο στη σχολική του ζωή με το δελτίο μαθητή, όσο και μετά από αυτήν, καθώς στα απολυτήρια δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου δεν αναγράφεται θρήσκευμα, δηλαδή διαφοροποιείται από τους υπόλοιπους χριστιανούς ορθόδοξους», υπογράμμισε η  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

newsbeast

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν κατάργηση της «ομολογίας πίστεως» για την απαλλαγή από τα Θρησκευτικά

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου