Friday, 19 April, 2024

Βεβήλωση της τιμητικής πλακέτας των απελευθερωτών μαχητών του ΕΛΑΣ

Η Επιτροπή Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ (Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης –ΔΣΕ) καταγγέλλει τη βεβήλωση της τιμητικής πλακέτας των απελευθερωτών μαχητών του ΕΛΑΣ

η οποία βρίσκεται στο Πεζοδρόμιο της Οδού 30ης Οκτωβρίου, πλησίον του Βασιλικού θέατρου.
Οι ιδεολογικοί, πολιτικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών βρόμισαν με την παρουσία τους και τις ενέργειές τους το μνημείο και την πόλη
Σαν γνήσιοι ναζί δεν μπορούν να ανεχθούν την παρουσία του μνημείου που θυμίζει στους θεσσαλονικείς την ήττα των κατακτητών και των συνεργατών τους.
Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης καταγγέλλουν τους νοσταλγούς του φασισμού, που είναι γέννημα θρέμμα του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. Επισημαίνουν ότι τα ιδανικά και τα οράματα της Εθνικής Αντίστασης του λαού μας αντέχουν στο χρόνο και θα φωτίζουν τους αγώνες μας. Οι μαχητές του λαϊκού στρατού του ΕΛΑΣ που απελευθέρωσαν με το αίμα τους τη Θεσσαλονίκη και όλη τη χώρα, θα βρίσκονται αιώνια στη μνήμη του λαού, θα έχουν πάντα το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του, θα τους απονέμεται τιμή και δόξα για πάντα.
Καλούν τους εργαζόμενους , όλο το λαό, να απομονώσουν με πράξεις τα φασιστοειδή και τις ποικιλώνυμες βρωμερές οργανώσεις τους, να δυναμώσουν τους αγώνες ενάντια στο φασισμό, ενάντια και στις αιτίες που τις θρέφουν, ενάντια στον ιμπεριαλισμό.
Η οργάνωσή μας θα προβεί στον καθαρισμό της πλακέτας την Πέμπτη 6-12-18, στις 11 π. μ.
Για την Ε. Κ. Μακεδονίας
Ο πρόεδρος
Κώστας Σαπρανίδης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου