Thursday, 28 March, 2024

Αποζημίωση στον Τάσο Θεοφίλου που παρέμεινε κρατούμενος επί πέντε χρόνια

Αποζημίωση 20 ευρώ για κάθε ημέρα παραμονής του στις φυλακές θα λάβει ο αντιεξουσιαστής Τάσος Θεοφίλου.Το Πενταμελές Εφετείο έκανε δεκτή την αίτηση του Θεοφίλου για καταβολή αποζημίωσης για τα πέντε χρόνια παραμονής του στις φυλακές μέχρι να αθωωθεί.

Ο Θεοφίλου συνελήφθη το 2012 ως συνεργός στην ληστεία μετά φόνου σε τράπεζα της Πάρου και σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών. Σε δεύτερο βαθμό αθωώθηκε. Ο Τάσος Θεοφίλου με την συνδρομή του συνηγόρου του Κώστα Παπαδάκη, προσέφυγε στο δικαστήριο , που σύμφωνα με το νόμο πρέπει να είναι το ίδιο που εκδίκασε την υπόθεση του, διεκδικώντας αποζημίωση για τους 59 μήνες άδικης παραμονής του στην φυλακή για την υπόθεση ληστείας στην Πάρο το 2012.

Η προσφυγή κατατέθηκε αμέσως μετά την ομόφωνη άρνηση του 5ου Τμήματος του Αρείου Πάγου, τον περασμένο Σεπτέμβριο, να αναιρέσει την αθωωτική απόφαση που εξέδωσε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον Ιούλιο του 2017. Το αίτημα αναίρεσης είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής .

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων με ανάλογη εισήγηση του Εισαγγελέα Έδρας Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου έκανε δεκτό το αίτημα του Θεοφίλου , ορίζοντας αποζημίωση 20 ευρώ, από τις 29 ανώτατο όριο που προβλέπει ο νόμος, για κάθε ημέρα άδικης κράτησης του 34χρονου αιτούντος.

dikaiologitika

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου