Thursday, 25 April, 2024

Αντιπλημμυρικά έργα ύψους 43,65 εκατ. ευρώ στην Κεντρική Μακεδονία

Τη σχετική πρόσκληση του νέου ΕΣΠΑ υπέγραψε ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Το συνολικό ποσό των 43,65 εκατ. ευρώ πρόκειται να δοθεί μέσω του νέου ΕΣΠΑ για έργα και παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Τη σχετική πρόσκληση στο πλαίσιο του ΣΕΣ 2014-2020, η οποία απευθύνεται σε δημόσιους φορείς που έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν προτάσεις για έργα πρόληψης και διαχείρισης κινδύνων από πλημμύρες, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχωρήσαμε το ταχύτερο δυνατό στην έκδοση της πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 43 εκατ. ευρώ. Η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιφέρειάς μας αποτελεί για εμάς ύψιστη προτεραιότητα.

Στόχος μας είναι να χρηματοδοτήσουμε τα αναγκαία έργα υποδομής, για να δημιουργήσουμε μία ισχυρή ασπίδα πρόληψης και προστασίας από τους φυσικούς κινδύνους σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία και το Άγιον Όρος. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ώστε να μη βιώσουμε ξανά τα λυπηρά φαινόμενα των προηγούμενων ετών, με ανθρώπινες ζωές να κινδυνεύουν και περιουσίες να χάνονται», ανέφερε σχετικά ο κ. Τζιτζικώστας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου