Friday, 19 April, 2024

Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή στη Νεάπολη Λακωνίας

Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή στη Νεάπολη Λακωνίας

Εκκενώθηκαν προληπτικά τρία χωριά και δύο κατασκηνώσεις – ισχυρί άνεμοι δυσκολεύουν την κατάσβεση

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 03:45 τα ξημερώματα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε αγροτοδασική έκταση στο Φαρακλό Λακωνίας, στο βουνό πάνω από τη Νεάπολη Βοιών και πλεον απειλεί τον οικισμό.

Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, καίγοντας δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση, ενώ ζημιές έχει προκαλέσει και δύο αγροικίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά κινείται από την περιοχή του Αγίου Νικολάου προς το Παλιόκαστρο. Καπνός έχει φτάσει και στην Νεάπολη, αλλά η φωτιά φαίνεται να κατευθύνεται προς την άλλη πλευρά.

Με εντολή του δημάρχου Μονεμβασιάς, Ηρακλή Τριχείλη, έχουν εκκενωθεί προληπτικά τα χωριά Λάχι και Φαρακλό, καθώς και δύο παιδικές κατασκηνώσεις στο Λάχι.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των πολύ δυνατών ανέμων και του εκτεταμένου πύρινου μετώπου» δήλωσε ο δήμαρχος.

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής με 120 πυροσβέστες, 50 οχήματα, 25 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο δίνουν από νωρίς το πρωί μάχη με τις φλόγες για να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο.

Από τα 50 οχήματα, τα 35 είναι ήδη στο σημείο και τα υπόλοιπα 15 θα φτάσουν από περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και της Αττικής.

Αναμένονται δύο ακόμα αεροσκάφη από Θεσσαλονίκη, ενώ ένα ελικόπτερο Super Puma θα φτάσει από το «Ελ.Βενιζέλος» μεταφέροντας 10 άτομα της ΕΜΑΚ.

Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας.

Το έργο των πυροσβεστών είναι εξαιρετικά δύσκολο γιατί πέραν του δύσβατου σημείου που καίει η φωτιά, πνέουν ισχυροί άνεμοι.

πηγή: tovima.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου