Thursday, 28 March, 2024

Αιθιοπία: Έλληνας σώθηκε από θαύμα, δεν πρόλαβε την πτήση

Τύχη «βουνό» είχε ένας Έλληνας, ο οποίος επρόκειτο να επιβιβαστεί στην μοιραία πτήση της Ethiopian Airlines, αλλά τελευταία στιγμή αυτό δε συνέβη.
Το αεροσκάφος που κατέπεσε το πρωί της Κυριακής σκοτώνοντας και τους 157 επιβαίνοντες. Ο λόγος για τον Αντώνη Μαυρόπουλο, ο οποίος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και δήλωσε πως δύο ήταν οι λόγοι για τους οποίους δεν μπήκε στην πτήση.
Ο κ. Μαυρόπουλος ο οποίος είναι πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και πήγαινε στο Ναϊρόμπι για το συνέδριο του ΟΗΕ.
«Πρώτον, τη βαλίτσα μου την είχα μαζί μου, επομένως δεν ήταν αναγκασμένοι να με περιμένουν. Δεύτερον, ενώ το προηγούμενο αεροπλάνο έφτασε στην ώρα του, ο υπεύθυνος που θα με παραλάμβανε για να με πάει στην πτήση που θα έφευγε, άργησε να εμφανιστεί πέντε λεπτά με αποτέλεσμα εγώ να φύγω και να μην με βρει. Αν είχα δώσει τη βαλίτσα μου ή αν με έβρισκε ο υπεύθυνος, εγώ θα έμπαινα στην πτήση. Έφτασα στην πόρτα δύο λεπτά αφότου είχε κλείσει. Τους έβλεπα να μπαίνουν μέσα, είχα και νεύρα που δεν με άφηναν να μπω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρόπουλος.
«Οι άνθρωποι μου έβγαλαν ένα εισιτήριο για να φύγω 3 ώρες αργότερα και μου είπαν στην επιβίβαση ότι δεν μπορείτε να επιβιβαστείτε γιατί ήσασταν ο μόνος άνθρωπος που δεν επιβιβάστηκε στην προηγούμενη πτήση που αγνοείται! Και με κρατήσανε ως πιθανό ύποπτο! Αλλά επειδή είχα τη βαλίτσα μου μαζί δεν υπήρχε κάποια λογική σύνδεση και μετά από μια ψευτο-ανάκριση με άφησαν», προσθέτει.
Ο ίδιος τονίζει ακόμη πως έχασε γνωστούς από την συντριβή του αεροσκάφους, ενώ έκλεισε την επικοινωνία του με ένα συγκλονιστικό μήνυμα ζωής.
Κλείνοντας, τόνισε: «Θέλω να στείλω πολλά φιλιά στην γυναίκα μου, την μητέρα μου και την κόρη μου».
Οι επιβάτες που κατευθύνονταν στο Ναϊρόμπι της Κένυα προέρχονταν από 33 χώρες, μετέδωσε το κρατικό δίκτυο της χώρας. Ανάμεσά τους ήταν και οκτώ Κινέζοι υπήκοοι.
iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου