Friday, 19 April, 2024

Έσφαξαν ζευγάρι μπροστά στο ανήλικο παιδί του τα ξημερώματα

Ένα ζευγάρι, δολοφονήθηκε γύρω στη 1:30 τα ξημερώματα στο σπίτι του στο προάστιο της Λευκωσίας, Στρόβολο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άγνωστοι που φορούσαν κουκούλες εισήλθαν σε οικία και δολοφόνησαν με μαχαίρι τους ιδιοκτήτες. Τα θύματα είναι ηλικίας 55 και 60 ετών, καθηγητές στο επάγγελμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα θύματα βρέθηκαν πνιγμένα μέσα στο αίμα στο δάπεδο του σπιτιού.
Το 15χρονο υιοθετημένο παιδί του ζευγαριού μπόρεσε να διαφύγει. Έτρεξε σε γειτονικό σπίτι και ανέφερε σε κατάσταση πανικού τι συνέβη. Οι δράστες φέρονται να να είπαν στο παιδί να μην φοβάται και δεν θα το πείραζαν. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και περιπολικά μετέβησαν στην περιοχή όπου απέκλεισαν τη σκηνή και άρχισε η αναζήτηση των δραστών.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες μιλούσαν τη κυπριακή διάλεκτο και φορούσαν μαύρα ρούχα και κουκούλες. Εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται να υπήρξε ληστεία, ενώ η χρήση μαχαιριών για τη δολοφονία παραπέμπει σε προσωπικό μίσος των δραστών.


Σοκαρισμένο το παιδί…
Σε κατάσταση σοκ ο 15χρονος που είδε τους δράστες, εξήλθε της οικίας του και πανικόβλητος, μετέβη σε γειτονικό σπίτι ζητώντας βοήθεια. Ακολούθως ενημερώθηκε η Αστυνομία και ισχυρές δυνάμεις έσπευσαν στο μέρος.
«Μην φοβάσαι…»
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που έχει ενώπιον της η Αστυνομία το παιδί φαίνεται να αντίκρισε τους δράστες ο οποίοι του είπαν ότι δεν θα του κάνουν κακό ενώ και ότι δεν θα τον πειράξουν… Αν ισχύουν όλα αυτά! Νέα στοιχεία δεν αποκλείουν να πρόκειται για προσωπικές διαφορές, χωρίς να αποκλείεται το οτιδήποτε.
Χτύπησαν σε περιοχή «αστακό»
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι δράστες δεν δίστασαν να χτυπήσουν σε περιοχή η οποία έχει αρκετές κάμερες ασφαλείας, αφού το σπίτι βρίσκεται στην καρδιά του Στροβόλου και συγκεκριμένα σε πάροδο της Περικλέους, παρά τα φώτα Κώστα Θεοδώρου.
Από την πρώτη στιγμή στο σημείο έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας τα οποία απέκλεισαν τη σκηνή, ενώ εντόπισαν τα δύο πρόσωπα σε λίμνη αίματος. Στη σκηνή κλήθηκε επίσης και η Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών για να διενεργήσει επιστημονικές εξετάσεις.
Στο σημείο εξάλλου έσπευσε και η ιατροδικαστής Αγγελική Παπέττα για να διενεργήσει αυτοψία στη σκηνή.
Είναι ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο, αφού μια ολόκληρη οικογένεια ξεκληρίστηκε και όχι μόνο αυτό αλλά το παιδί είδε τους ίδιους τους γονείς του νεκρούς στο σπίτι.
Εξάλλου πρόσωπα που τους γνώριζαν περιγράφουν τους γονείς του παιδιού ως φιλήσυχους και καλούς ανθρώπους και δεν είχαν προστριβές με οποιονδήποτε. Όσον αφορά το 15χρονο γιό τους όταν εντοπίστηκε στο σημείο από μέλη της Αστυνομίας μεταφέρθηκε σε αστυνομικό σταθμό όπου έδωσε την πρώτη του κατάθεση για την περίεργη δολοφονία…
Με πληροφορίες πρώτο θέμα – reporter

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου