Friday, 26 April, 2024

Συγκίνηση για τη Νατάσα: Η σχολική εκδρομή κατέληξε εφιάλτης

Συγκίνηση για τη Νατάσα: Η σχολική εκδρομή κατέληξε εφιάλτης

Συγκεχυμένες παρέμεναν μέχρι αργά χθες βράδυ οι πληροφορίες για τις συνθήκες υπό τις οποίες έπεσε στο κενό η 17χρονη μαθήτρια του 2ου Λυκείου Αλεξάνδρειας Ημαθίας, από τον δεύτερο όροφο ξενοδοχείου της Ρώμης, όπου διέμενε στο πλαίσιο εξαήμερης εκδρομής του σχολείου της.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας Ημαθίας, η 17χρονη Νατάσα δεν αισθανόταν καλά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας που έγινε το ατύχημα.
Η ιταλική και η ελληνική πλευρά έδιναν διαφορετικές εκδοχές για το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ της Τετάρτης, ενώ οι επίσημες ιταλικές αρχές που διερευνούν το συμβάν δεν έδιναν καμία πληροφορία, εντείνοντας τη σύγχυση.

Ηταν 11 το βράδυ ώρα Ιταλίας όταν η σχολική εκδρομή μετατράπηκε σε εφιάλτη και πάγωσαν τα εφηβικά χαμόγελα των 54 τελειόφοιτων του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας και των 4 συνοδών καθηγητών της. Η 17χρονη Νατάσσα έπεσε από το μπαλκόνι του δωματίου όπου διέμενε με άλλες δύο συμμαθήτριές της, υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της ιταλικής πρωτεύουσας, όπου χειρουργήθηκε και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης στις ηλεκτρονικές σελίδες τους, επικαλούμενα πηγές της Αστυνομίας της Ρώμης που διεξάγει τις έρευνες, έκαναν λόγο για κάποιο επικίνδυνο παιχνίδι που παίχτηκε μεταξύ συμμαθητών στο δωμάτιο, πιθανόν υπό την επήρεια αλκοόλ, κάτι όμως που διαψεύδεται κατηγορηματικά από εκπροσώπους της σχολικής κοινότητας.

«Δεν είχαν πιει»
«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να είχαν πιει τα παιδιά. Ηταν η τελευταία νύχτα τους στη Ρώμη, το πρόγραμμα ήταν χαλαρό, μαθητές και συνοδοί δείπνησαν μαζί στις 9 το βράδυ και επέστρεψαν στα δωμάτιά τους για να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους, γιατί την επομένη θα αναχωρούσαν», είπε στο «Εθνος» ο Θεοχάρης Χατζημιχαήλ, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας, Νίκο Κατσιανίδη, ο οποίος άντλησε πληροφορίες από τους καθηγητές, μέλη της αποστολής, η συγκεκριμένη μαθήτρια δεν αισθανόταν καλά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Της δόθηκε κάποιο αναλγητικό, δείπνησε μαζί με τους συμμαθητές της και ανέβηκε στο δωμάτιο, γιατί συνέχιζε να νιώθει αδιαθεσία. Μίλησε στο τηλέφωνο και με τη μητέρα της.

Μαζί της βρέθηκε και μια συνοδός καθηγήτρια για να τη φροντίσει, καθώς και δύο συμμαθητές της. Κατά μία εκδοχή επρόκειτο για τις δύο φίλες με τις οποίες έμενε μαζί, κατά μία άλλη ήταν μαζί της ένα κορίτσι και ένα αγόρι. Κάποια στιγμή η συνοδός κατέβηκε στο λόμπι για να πάρει κάτι και όταν επέστρεψε είχε συμβεί το κακό. Κάτω από συνθήκες που δεν είχαν διευκρινιστεί, η 17χρονη είχε βγει στο μπαλκόνι και είχε βρεθεί στο κενό.

«Δεν ξέρουμε αν ζαλίστηκε, αν γλίστρησε ή αν συνέβη κάτι άλλο. Αυτό θα το δείξει η αστυνομική έρευνα. Αυτό που ξέρουμε είναι πως δεν έκαναν κανένα πάρτι και κανένα επικίνδυνο παιχνίδι», επισήμανε ο κ. Χατζημιχαήλ.

Στο ξενοδοχείο Cristophoro Colombo, που βρίσκεται στον αριθμό 710 της ομώνυμης οδού έξω από το ιστορικό κέντρο της Ρώμης, σήμανε συναγερμός. Ασθενοφόρο μετέφερε την άτυχη κοπέλα, που δεν είχε τις αισθήσεις της, στο νοσοκομείο St Eugene, όπου διασωληνώθηκε και χθες το πρωί υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι.

Οι γιατροί περιορίζονταν να χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας του κοριτσιού ως ιδιαίτερα κρίσιμη και μέσω εκπροσώπου τους δήλωναν πως είναι επιφυλακτικοί για την εξέλιξη της υγείας του. Πληροφορίες ανέφεραν πως έγινε ιατρικό συμβούλιο, στο οποίο εξετάστηκε το ενδεχόμενο να γίνει και δεύτερη χειρουργική επέμβαση.

Οι γονείς της κοπέλας ενημερώθηκαν το βράδυ του συμβάντος και μετέβησαν εσπευσμένα στη Ρώμη, όπου βρέθηκαν στο πλευρό της κόρης τους, ενώ στο νοσοκομείο έδωσαν το «παρών» και εκπρόσωποι των ελληνικών προξενικών αρχών, προκειμένου να παρέχουν όποια διευκόλυνση χρειαστεί η οικογένεια.

Αναχώρησαν
Οπως είπε στο «Εθνος» ο διευθυντής Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Χρήστος Σκούπρας, στην ιταλική πρωτεύουσα παρέμεινε και ο καθηγητής – αρχηγός της αποστολής, ενώ οι υπόλοιποι μαθητές και συνοδοί αναχώρησαν για την Ελλάδα, όπως ήταν προγραμματισμένο.

«Οι πραγματικές συνθήκες θα προκύψουν από την έρευνα. Υπήρχαν κι άλλοι μαθητές μαζί με τη μαθήτρια όταν συνέβη το δυστύχημα και θα βρουν τι συνέβη. Πρώτιστο μέλημα όλων μας είναι να γίνει καλά το κορίτσι», ανέφερε.

Ταλαιπωρημένοι ψυχικά και σωματικά και σοκαρισμένοι από το συμβάν που μετέτρεψε την ανεμελιά της σχολικής εκδρομής σε εφιάλτη, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας επέστρεψαν χθες το βράδυ στην πατρίδα τους, μέσω Θεσσαλονίκης.

Στα πρόσωπα όλων ήταν ζωγραφισμένες η αγωνία και η ευχή να ξεπεράσει τον κίνδυνο η συμμαθήτριά τους. Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», με μέριμνα του αερολιμενάρχη έπειτα από αίτημα της σχολικής κοινότητας, επιβιβάστηκαν κατευθείαν στο πούλμαν που είχε σταθμεύσει στην πίστα και αναχώρησαν για την Ημαθία, παρακάμπτοντας την αίθουσα αφίξεων, όπου περίμεναν δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία. Αντίστοιχη μέριμνα θα ληφθεί και σήμερα, στο σχολείο, για την προστασία των μαθητών.

ethnos.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου