Friday, 29 March, 2024

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Mε σύνθημα «Είναι στο χέρι μας», η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων σε πολλές περιοχές της χώρας
Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), που εκπροσωπεί 280 οργανώσεις σε 90 χώρες του κόσμου, έχει καθιερωθεί η 4η Φεβρουαρίου.

Η εκστρατεία ενημέρωσης κάθε χρόνο δίνει έμφαση στην πρόληψη αλλά και στη διαπίστωση ότι το 43% των καρκίνων μπορούν να αποφευχθούν με κάποιες προϋποθέσεις όπως φυσική άσκηση, ισορροπημένη διατροφή, αποφυγή υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο και αποφυγή του τσιγάρου.

Σε συνέντευξη Tύπου με αφορμή τη σημερινή ημέρα ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Νικόλαος Κορδιολής, έθεσε την οικονομική διάσταση του προβλήματος, επισημαίνοντας ότι «η φτώχεια αποτελεί κακό προγνωστικό παράγοντα για την υγεία» και αυτό, όπως είπε, καταδεικνύεται από σχετικές μελέτες που αποδεικνύουν τις ανισότητες κατ’ εξοχήν στον χρόνο επιβίωσης θεραπευμένων καρκινοπαθών.

Σήμερα η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, με σύνθημα «Είναι στο χέρι μας», θα πραγματοποιήσει σειρά εκδηλώσεων σε πολλές περιοχές της χώρας, με στόχο την ενημέρωση και συστράτευση όλων στην καταπολέμηση της νόσου.

Πηγή: efsyn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου