Thursday, 28 March, 2024

Άμεση συνάντηση με Τσίπρα ζητούν οι δήμαρχοι

Άμεση συνάντηση με Τσίπρα ζητούν οι δήμαρχοι

Άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ζητούν με ανακοίνωσή τους οι δήμαρχοι της χώρας, μετά και την δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα ότι υπάρχει κενό στο κρατικό ταμείο ύψους 400 εκατ. ευρώ.

«Αν η πορεία που ακολουθείται μέχρι σήμερα και οι αποφάσεις που λαμβάνονται “οδηγούν την Ελλάδα στα βράχια”, πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αποτρέψουμε αυτό το ενδεχόμενο. Η Ελλάδα είναι πάνω από όλους και όλα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Οι δήμαρχοι αναφέρουν επίσης ότι ζητούν υπεύθυνη και ειλικρινή ενημέρωση από τον πρωθυπουργό, ώστε να συμβάλλουν «στην εθνική προσπάθεια».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ:
«Σε σημερινή πρωινή τηλεοπτική εκπομπή στην οποία παρίστατο ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης, υπήρξε δημόσια ομολογία του Αν. Υπουργού Οικονομικών κ. Μάρδα ότι το Κράτος δεν διαθέτει τα χρήματα για να καταβάλλει μισθούς και συντάξεις αλλά και άλλες υποχρεώσεις του, στο τέλος του μηνός Απριλίου. Για το λόγο αυτό, αναγκάστηκε να προσφύγει στην έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που υποχρεώνει τους Δήμους να τοποθετήσουν τα αποθεματικά τους σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η δημόσια αυτή ομολογία του Υπουργού μας προξενεί ανησυχία για το μέλλον της χώρας. Αν η πορεία που ακολουθείται μέχρι σήμερα και οι αποφάσεις που λαμβάνονται “οδηγούν την Ελλάδα στα βράχια”, πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αποτρέψουμε αυτό το ενδεχόμενο.

Η Ελλάδα είναι πάνω από όλους και όλα.

Οι περιστάσεις είναι κρίσιμες κι απαιτούν εθνική συνεννόηση και συνεργασία. Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα κι όχι με δημιουργικές ασάφειες και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Για το λόγο αυτό ζητάμε ως Κ.Ε.Δ.Ε. άμεσα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό προκειμένου να ενημερωθούμε με υπεύθυνο και ειλικρινή τρόπο για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, ώστε να συμβάλλουμε κι εμείς στο βαθμό που μας αναλογεί, στην εθνική προσπάθεια.

Η Αυτοδιοίκηση όλα αυτά τα χρόνια έχει συμβάλλει έμπρακτα και με πολλούς τρόπους στην εθνική προσπάθεια για να ξεπεράσει η Πατρίδα μας και η κοινωνία τις συνέπειες της κρίσης. Κι είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε για μια ακόμη φορά».

Πηγή: protothema.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου