Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Όσο αφορά τη Λίμνη Βεγορίτιδα ….. της Νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας

Όσο αφορά τη Λίμνη Βεγορίτιδα ….. της  Νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας  

Εκτενές πρόβλημα προέκυψε από την αυθαίρετη λειτουργία της σήραγγας μεταφοράς νερού από την Βεγορίτιδα προς τον Άγρα η οποία εμφανίστηκε ως δήθεν δοκιμαστική λειτουργία. Οι Διευθύνσεις Υδάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας οι οποίες είναι οι άμεσα υπεύθυνες για την διαχείριση της λίμνης αγνοούν ότι πραγματοποιήθηκε μια τέτοια ενέργεια.

Πέρα των 15 ημερών η σήραγγα μεταφοράς νερού λειτουργεί μεταφέροντας νερό στον ταμιευτήρα του Άγρα και καταλήγει στην τάφρο 66 στην Σκύδρα θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο καλλιέργειες στις περιοχές αυτές. Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκε ανοιχτή – λαϊκή συνέλευση στο Πνευματικό Κέντρο της Αρνίσσας με πρωτοβουλία του Συλλόγου Προστασίας της λίμνης Βεγορίτιδας, παρουσία πολλών κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, των δυο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Σηφάκη και κ. Σμία, της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας και της Ο.Μ Έδεσσας – Βεγορίτιδας. Εμμένουμε στην θέση μας ότι καμία απώλεια υγροτόπων δεν θα γίνει αποδεκτή. Οι υγρότοποι θα απογραφούν  και θα διασφαλιστούν για να μπορούν να προστατευτούν και να γίνονται αντικείμενο αειφορικής διαχείρισης συμφώνα με τις αρχές της διατήρησης  της βιοποικιλότητας και των υδάτινων πόρων.

Η ρύθμιση του μικροκλίματος, η συμβολή στη βελτίωση της ποιότητας των νερών, η ενίσχυση των αλιευτικών αποθεμάτων, η εξασφάλιση αποθεμάτων νερού για ύδρευση και άρδευση, η ομορφιά του υγρού στοιχείου και τόσες άλλες υπηρεσίες των υγροτόπων αποτελούν απαραίτητους συμμάχους για την οικολογική-παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας που ήδη κάνει τα πρώτα της βήματα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και όχι εμπόδια για μια στρεβλή ανάπτυξη που είχε στόχο το κέρδος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου