Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Χάνεται έργο 15 εκατ. ευρώ στους Γαλατάδες! Ποιος φταίει που δεν θα γίνει το σχολείο;

Το πρωί της Τετάρτης 11 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο Πέλλας, παρουσία του δημάρχου με τη συμμετοχή του Προέδρου Γαλατάδων Κώστα Τσόλκα, του αντιπροέδρου Γιώργου Στεργίου

του εκπαιδευτικού Νικήτα Σιαματά, του προέδρου αγροτικού συνεταιρισμού Γαλατάδων Νικολάου Διδασκάλου και του μέλος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Γαλατάδων Ιωάννη Στογιαννίδη.

Το θέμα συζήτησης η ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου στους Γαλατάδες Πέλλας, μετά από αίτημα προ ετών καθώς το υπάρχον δημοτικό σχολείο χτίστηκε το 1928!

Ο προϋπολογισμός του υπολογίζεται σε 15 εκατ. ευρώ, όμως θέματα που το απεντάσσουν όπως όλα δείχνουν είναι μεταξύ άλλων, οι περιβαλλοντικοί όροι, το οικόπεδο για την ανέγερση που δεν κατάφεραν κάποιοι να το αποχαρακτηρίσουν (;) και μια ανάσα πριν την ένταξη του μένει εκτός του προγράμματος ΕΣΠΑ… ή μέσω ΣΔΙΤ… όποιος κι αν ήταν ο τρόπος χρηματοδότησης! Η συζήτηση δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμεναν από άποψης αποτελεσμάτων οι φορείς της Τ.Κ. Γαλατάδων.

Ερωτήματα τίθενται για τους λόγους που δεν κατάφεραν ο δήμαρχος ή οι Υπηρεσίες να τρέξουν τις απαραίτητες μελέτες, ώστε να μη χαθεί ένα έργο εκατομμυρίων. Επίσης, κάποιοι αρχίζουν να αναρωτιούνται αν συμβεί το ίδιο και με το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών…

Αναμένουμε εξελίξεις και απαντήσεις που αφορούν τις δύο σχολικές μονάδες και από τη βουλευτή του νομού μας Θεοδώρα Τζάκρη που η ίδια εκίνησε τη διαδικασία πριν καιρό για την ένταξη και ανέγερση των σχολείων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου